Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠλεύρης: Από το φθινόπωρο νέα μέτρα , εάν χρειαστεί - Η μετάδοση...

Πλεύρης: Από το φθινόπωρο νέα μέτρα , εάν χρειαστεί – Η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους

Αντίθετος στην επαναφορά της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους παρουσιάστηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας το γεγονός πως η διασπορά γίνεται κυρίως στους ανοικτούς χώρους και ιδιαίτερα σε μικρότερες ηλικίες και σε σημεία διασκέδασης.

Μιλώντας στον Alpha, δήλωσε πως «η λογική μας είναι ότι -στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα με την πανδημία- τα οποιαδήποτε μέτρα τεθούν να είναι αναλογικά απολύτως απαραίτητα, όχι οριζόντια όπως την προηγούμενη περίοδο».

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Οι πολίτες που θέλουν να αισθάνονται μια μεγαλύτερη ασφάλεια, κάνουν χρήση της μάσκας. Ο έλεγχος είναι ένα άλλο θέμα και σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, προσπαθούμε να μπαίνουν τα διοικητικά πρόστιμα, εκεί όπου υπάρχει υποχρεωτικότητα».

Πλεύρης: Η μεγάλη πίεση είναι στους ανοικτούς χώρους

«Είμαστε σε ένα κύμα το οποίο βαίνει προς την κορύφωση. Ενώ τις προηγούμενες βδομάδες η ανοδική τάση ήταν στο 100%-120%, αυτή τη στιγμή κυμαίνεται γύρω στο 10%. Το σημαντικό στοιχείο αυτού του κύματος είναι ότι δεν θα δώσει βαριές νοσηλείες», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως αυτή την περίοδο ο ιός μεταδίδεται κυρίως στους εξωτερικούς χώρους. «Στη χώρα μας αυτή την περίοδο οι κλειστοί χώροι είναι περιορισμένοι. Η μετάδοση γίνεται κυρίως στους ανοικτούς χώρους και στις μικρές ηλικίες, όπου υπάρχει έντονη διασκέδαση».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα