Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία"Πλαζ Αλέκος": Η ορεινότερη παραλία της Θεσσαλίας

“Πλαζ Αλέκος”: Η ορεινότερη παραλία της Θεσσαλίας

Τα βουνά για να κάνουν βουτιές παίρνουν ολοένα και περισσότεροι Θεσσαλοί και επισκέπτες στον ορεινό όγκο των του δήμου Μετεώρων.

Πρόκειται για την μικρή, αλλά μοναδικού και διαφορετικού κάλλους πλαζ Αλέκος η οποία βρίσκεται σε ύψος 1.000 μέτρων λίγο πριν από το χωριό Αγία Παρασκευή (Τζούρτζια) Ασπροποτάμου του δήμου Μετεώρων. Ειδικότερα τα νερά του Ασπροποτάμου στο διάβα τους σχηματίζουν μια ιδανική φυσική λίμνη που περιστοιχίζεται από τα αλπικά τοπία των καταπράσινων βουνών της Πίνδου. Στα κρυστάλλινα νερά της φυσικής λίμνης αρκετοί καλοκαιρινοί επισκέπτες της περιοχής αναζητούν ανάσες δροσιάς, κάνοντας μπάνιο και παίζοντας ιδιαίτερα κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Στο πλαίσιο αυτό την φετινή χρονιά και μετά και τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο δήμος Μετεώρων με στοχευμένες κινήσεις όπως τοποθέτηση ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων, κορμών δέντρων, δημιουργία γηπέδου για beachvolley και διαμόρφωση του χώρου- δημιούργησε τις συνθήκες προκειμένου οι παραθεριστές των χωριών του Ασπροποτάμου, αλλά και οι εκδρομείς να απολαμβάνουν τα μπάνια τους σε μια ξεχωριστή φυσική παραλία.

Πηγή:larissanet.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα