Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΠλήθος κόσμου στην ενημερωτική εκδήλωση για συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα που διοργάνωσε...

Πλήθος κόσμου στην ενημερωτική εκδήλωση για συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα που διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Την ανάγκη έγκυρης ενημέρωσης για ζητήματα σχετικά με την συνταξιοδότηση και το ασφαλιστικό ανέδειξε η μεγάλη συμμετοχή πολιτών και από ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα στην εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα δήμος Nεάπολης- Συκεών σε συνεργασία με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.

Υπό το συγκεκριμένο πλαίσιο οι νομικοί σύμβουλοι του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ κα. Άντα Σταμάτη και κ. Χρήστος Θανασουλόπουλος παρέθεσαν λεπτομερή αναφορά κυρίως στο συνταξιοδοτικό ζήτημα, επιχειρώντας με σειρά παραδειγμάτων αποσαφήνισαν έννοιες όπως η διαδοχική ασφάλιση, οι ηλικίες συνταξιοδότησης, τα πλασματικά ένσημα, το εφάπαξ, οι αποζημιώσεις. Επιπλέον, εξήγησαν τη διαφορά μεταξύ θεμελίωσης και κατοχύρωσης σύνταξης, ενώ αναφέρθηκαν αναλυτικά στους τρόπους υπολογισμού κύριας και επικουρικής σύνταξης. Μετά το τέλος της παρουσίασης οι νομικοί σύμβουλοι απάντησαν ξεχωριστά σε εξατομικευμένες ερωτήσεις που έθεσαν οι ενδιαφερόμενοι, ενώ οι προφορικές απαντήσεις που δόθηκαν θα σταλούν και μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όσους υπέβαλαν τις απορίες τους γραπτώς.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Σίμος Δανιηλίδης προλογίζοντας την εκδήλωση με τίτλο “Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό” επισήμανε ότι το θέμα δεν ανήκει τυπικά στις αρμοδιότητες του δήμου, αποτελεί ωστόσο επιλογή της δημοτικής αρχής εδώ και χρόνια να συμβάλει με τις δυνάμεις της σε ζητήματα που απασχολούν άμεσα τους πολίτες. Ακόμα έκανε λόγο για δράσεις του δήμου για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ανέργων, ενισχύοντας παράλληλα τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους προκειμένου να μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια θέση στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς εργασίας.

Αναφερόμενη στην εκδήλωση η κα. Άντα Σταμάτη την χαρακτήρισε “άκρως επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα τόσο για την θεματολογία που αναπτύχθηκε όσο και για την συμμετοχή του κοινού”. Ομοίως απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο κ. Χρήστος Θανασουλόπουλος δηλώνοντας χαρακτηριστικά “Από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις που συμμετείχε το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. Το κοινό επέδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για το φλέγον ζήτημα του συνταξιοδοτικού. Προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε και το πετύχαμε. Ελπίζουμε να έγιναν όλοι κάπως σοφότεροι. Η διοργάνωση ήταν άψογη και η παρουσία του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη καίρια και εξαιρετική, όπως ακριβώς αρμόζει σε κάποιον που εμπιστεύονται οι συμπολίτες του για οκτώ συνεχόμενες θητείες στην διοίκηση του δήμου”. Τέλος την ικανοποίησή της για την μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση, τις πολλές απορίες που λύθηκαν και τις εξηγήσεις που δόθηκαν εξέφρασε η αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος απασχόλησης, επαγγελματικού προσανατολισμού, εθελοντισμού καιπροαγωγής της υγείας του δήμου κα. Νικολέττα Δαλάτση η οποία δεσμεύθηκε ότι εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος των ασφαλισμένων η εκδήλωση θα επαναληφθεί σε συνεννόηση με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα