Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠικρός και ακριβός ο καφές – «Θα φτάσει τα 10 ευρώ στο...

Πικρός και ακριβός ο καφές – «Θα φτάσει τα 10 ευρώ στο τέλος», λένε οι επιχειρηματίες

Το κύμα ανατιμήσεων που περιμένει και ζει σε κάποιες περιπτώσεις όλος ο πλανήτης έχει αναστατώσει και την Ελλάδα με την κυβέρνηση να επιμένει ότι το φαινόμενο θα είναι παροδικό αλλά με τους επιχειρηματίες να λένε ότι η κατάσταση αυτή αυξάνει την ανασφάλειά τους.

Ειδικά για τον καφέ, ένα είδος ιδιαίτερα δημοφιλές η αγωνία είναι μεγάλη. Μιλώντας στο newsit.gr ο Νεκτάριος Νικολόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων Εστίασης, Bareca, είπε: «Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Έχουμε τρομοκρατηθεί που σημαίνει ότι και ο πελάτης δεν θα βγει εύκολα έξω. Υπάρχει και το πρόβλημα με τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. Είχαμε το θέμα με το τσιγάρο, ήταν και η πανδημία. Είναι από παντού θέματα. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα εγώ θα σκεφτώ να κλείσω μαγαζιά ή να τα λειτουργώ μόνο πρωί η βράδυ. Ήδη κλείνουν μαγαζιά με όλα αυτά. Έτσι όπως πάει ένα μαγαζί για να μείνει ανοιχτό θα πρέπει να αυξήσει τις τιμές. Εγώ το περίμενα γιατί όλα έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Θα φτάσει ο καφές τα 10 ευρώ στο τέλος. Θα είναι είδος πολυτελείας. Αλλάζει το έργο σιγά σιγά».

Την αναστάτωση που επικρατεί στον χώρο αυτό περιγράφει στο newsit.gr και ο εισαγωγέας καφέ, Νίκος Τσακρακλίδης.

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει και αν θα γίνει. Υπάρχει αναβρασμός στην αγορά και νομίζω πως αυτό δεν πρόκειται να ωφελήσει κανέναν. Αυτό θα ήταν πολύ μεγάλο καίριο πλήγμα αυτή την στιγμή και σε εμάς τους εισαγωγείς αλλά σίγουρα θα μετακυλήσει και στους καταναλωτές που είναι τα μαγαζιά, τα ξενοδοχεία και τα beach bar. Αυτό αν γίνει θα είναι πολύ κακό σημείο έναρξης της χειμερινής σεζόν. Αν γίνει θα είναι για όλους μας πολύ δύσκολο».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα