Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΠατέρας μαθητή επιτέθηκε σε τρεις δασκάλους– Στο νοσοκομείο γυμναστής

Πατέρας μαθητή επιτέθηκε σε τρεις δασκάλους– Στο νοσοκομείο γυμναστής

Την έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λάρισας προκάλεσε η βίαιη επίθεση γονέα σε δασκάλους δημοτικού σχολείου της πόλης, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός από αυτούς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, γονέας μαθητή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στις 2 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, έφτασε στο σχολείο σε έξαλλη κατάσταση και επιτέθηκε φραστικά προς τους εκπαιδευτικούς ισχυριζόμενος ότι χτύπησαν το παιδί του. Οι δάσκαλοι προσπάθησαν μάταια να τον ηρεμήσουν, ενώ στη συνέχεια ο γονιός γρονθοκόπησε τον διευθυντή και δύο εκπαιδευτικούς. Ο ένας από τους εκπαιδευτικούς μάλιστα, γυμναστής στην ειδικότητα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αιμόφυρτος.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Λάρισας με ανακοίνωσή του: «καταγγέλλει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση-προπηλακισμό που δέχτηκαν αναίτια τρεις συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας από γονέα μαθητή που εισήλθε στο χώρο του σχολείου». Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «μια τέτοια επίθεση διαταράσσει το παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου σπέρνοντας τον φόβο και την ανασφάλεια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί κατ’ επανάληψη έχουμε αναδείξει το ζήτημα της ασφάλειας των σχολικών χώρων τόσο για μας τους ίδιους αλλά κυρίως και για τους μαθητές μας. Δεν μπορεί να είμαστε απροστάτευτοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, στις διαθέσεις κακοπροαίρετων».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα