Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήεκλογές 2023Παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας: «Δυστυχώς επτωχεύσατε ηθικά»

Παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας: «Δυστυχώς επτωχεύσατε ηθικά»

Την παραίτηση του πρωθυπουργού και προσφυγή στις κάλπες ,ως τη μόνη διέξοδο στο αδιεξόδα και τις τραγωδίες που σέρνει την χώρα μια ανήθικη και επικίνδυνη κυβέρνηση, όπως την χαρακτήρισε,ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
« Ιδού η Ρόδος», είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, καλώντας τον να υποβάλει την παραίτησή του και να ζητήσει εκλογές. «Είστε μια κυβέρνηση ενόχων κι εμείς έχουμε χρέος να μην σας αφήσουμε να συνεχίσετε το εγκληματικό σας έργο.

Αναφερόμενος στη μελέτη των καθηγητών Λύτρα και Τσιόδρα, ο κ.Τσίπρας, επέμεινε ότι ο πρωθυπουργός ψεύδεται όταν λέει ότι δεν είχε λάβει γνώση. «Ακόμη κι αν δεν την γνωρίζατε έπρεπε να παραιτηθείτε για εγκληματική αμεριμνησία ,αν δε,την ξέρατε και συνειδητά λέτε ψέμματα,θα πρέπει να παραιτηθείτε για εγκληματικό κυνισμό», τόνισε απευθυνόμενος στον κ.Μητσοτάκη.

Κατά τ´άλλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας το νέο προϋπολογισμό, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «λειτουργεί ως επιταχυντής και πολλαπλασιαστής όλων των κρίσεων και ότι έστησε έναν ψεύτικο θρίαμβο για την πανδημία, την ώρα της τραγωδίας».

«Πτωχεύσατε ηθικά κ.Μητσοτάκη», είπε ο κ.Τσίπρας, λέγοντας ότι ακόμη και την ώρα της κρίσης,ο πρωθυπουργός επιχειρεί να κερδοσκοπήσει στήνοντας μια εικόνα επιτυχίας βασισμένη στο ψέμα της προπαγάνδας.

Σχολιάζοντας την εξαγγελία για αύξηση του κατώτατου μισθού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για αύξηση πείνας 2% και δεσμεύτηκε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει μια προοδευτική διακυβέρνηση,είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και η διαγραφή του πανδημικού χρέους για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ένταση προκλήθηκε στην Ολομέλεια όταν ανεβαίνοντας στο βήμα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ακούστηκε να λέει προς τον Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που εκείνος αποχωρούσε από την Ολομέλεια «Ώρα να πηγαίνετε κ. Πρόεδρε». Από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα με τον πρόεδρο του κόμματος να λαμβάνει το λόγο και να λέει ότι δεν έχει υποχρέωση να ακούσει τον υπουργό καθώς δεν είανι αρχηγός κόμματος, αν και απαντάει αντί του πρωθυπουργου. «Δεν είστε καν εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λάου, όταν πάρετε την ψήφο να έχετε το θάρρος να απαντάτε» είπε ο κ Τσίπρας και εν συνεχεία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα

«Η κοινοβουλευτική τάξη είναι να ακούνε οι πολιτικοί αρχηγοί τους βουλευτές» είπε ο κ. Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων απαντώντας στην αιχμή για την μη εκλογή του από το λαό.

«Έχουμε έναν πρωθυπουργό που όταν δεν τον συμφέρει η επιστήμη, την φιμώνει», σημείωσε στην ομιλία του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χτίζει το 5ο Μνημόνιο και πάει την χώρα σε νέο φούντο».

Ο κ. Βαρουφάκης κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση,καθώς – όπως είπε- το ΜέΡΑ 25, δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών. « Αν όχι τώρα,πότε;», αναρωτήθηκε.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, χαρακτήρισε εξωφρενική την πρόβλεψη ότι το 2022 ο τιμάριθμος, δηλαδή το μέσο κόστος ζωής,θα είναι 2%, δηλαδή χαμηλότερος από αυτόν του 2011, ενώ κατήγγειλε την ΕΛΣΤΑΤ ότι εσκεμμένα παραπλανεί την κοινή γνώμη. Ο κ. Βαρουφάκης, είπε ότι ο πρωθυπουργός βασανίζει τους ήδη βασανισμένους αριθμούς της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ για τον κ. Τσίπρα, σημείωσε ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε την ΕΛΣΤΑΤ στην τροίκα. «Καταντήσατε την Ελλάδα κομμουνιστική Βουλγαρία», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για έναν προϋπολογισμό δανεικών και υπερχρέωσης.

Μάλιστα, ανέφερε ότι είναι έτοιμος να αποσύρει όλες τις επιχειρήσεις του στο εξωτερικό, καθώς -όπως είπε- δεν μπορεί να λειτουργήσει με όρους Τιχουάνα και Σιναλόα, είναι περιοχές του Μεξικού που δρουν εγκληματικές οργανώσεις.«Βαθιά αντιλαϊκό και ταξικό», χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας ότι αυτό αποτυπώνεται στις δαπάνες που αφορούν παροχές για τους εργαζόμενους,για τις συντάξεις, για την Υγεία και την Παιδεία.

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «προσπαθούν να φέρουν τη συζήτηση του προϋπολογισμού στα μέτρα της κάλπικης αντιπαράθεσής τους ,που γίνεται με λαϊκιστικές κορόνες».Επίσης, διατύπωσε τη άποψη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει εξετάσεις στους ομίλους και ότι καημός του κ.Τσίπρα είναι να μην απειληθεί η πολιτική σταθερότητα».Κριτική στη κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί τους επιστήμονες, άσκησε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης στην επίσημη πρώτη του με την ιδιότητα αυτή στην Ολομέλεια της Βουλής. Για την επίμαχη μελέτη Τσιόδρα Λύτρα είπε ότι θα πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση ποιος την παρέλαβε ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υπονόμευσε την εμβολιαστική προσπάθεια, καθώς υπουργικά στελέχη μιλούν για την πανδημία αντί για τους επιστήμονες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα