Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠαπαευαγγέλου: Σύσταση στους νέους για self test μετά τις διακοπές

Παπαευαγγέλου: Σύσταση στους νέους για self test μετά τις διακοπές

- Advertisement -

Διευκρινίσεις σχετικά με την διενέργεια των self test έδωσαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης, η καθηγήτρια της Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Eμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Απευθυνόμενη στους νέους, η κυρία Παπαευαγγέλου απηύθυνε έκκληση για διενέργεια self test μετά τις διακοπές, πριν επισκεφτούν τους γονείς τους, τονίζοντας ότι «οι νέοι μας που σήμερα αποτελούν τον κύριο όγκο των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καλό θα είναι να εμβολιαστούν τώρα, άμεσα».

Τέλος τα self test για τις μετακινήσεις από τα νησιά, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνοντας την απόφαση της κυβέρνησης βάσει της οποίας οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά θα γίνεται υποχρεωτικά με αρνητικό μοριακό ή rapid test για τους ενήλικες ή με πιστοποιητικό εμβολιασμού από τις 5 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, για τους ανήλικους άνω των 12 ετών θα διενεργείται οποιοδήποτε τεστ, ενώ οι ανήλικοι κάτω των 12 θα μετακινούνται ελεύθερα

Όπως είπε, «για τις χερσαίες μετακινήσεις η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σύντομα και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από την κυβέρνηση».

Από την πλευρά της, η Βάνα Παπαευαγγέλου συνέστησε στους νέους να κάνουν Self Test κατά την επιστροφή τους από ολιγοήμερες διακοπές. «οι νέοι οι οποίοι εξορμούν για ολιγοήμερες διακοπές σε κάποιο κοντινό προορισμό, καλό είναι κατά την επιστροφή τους να διενεργούν Self Test».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα