Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠαγώνη: Πού οφείλεται η νέα έξαρση των κρουσμάτων

Παγώνη: Πού οφείλεται η νέα έξαρση των κρουσμάτων

Για την πορεία της πανδημίας, τα εμβόλια, αλλά και την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται μίλησε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων γιατί προηγήθηκαν γιορτές και μία ακόμη αιτία είναι η μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Οι σκληροί δείκτες παραμένουν στα ίδια, αλλά υπάρχει μία σταδιακή μείωση με πολύ αργούς ρυθμούς. Μέχρι το Πάσχα αυτοί οι δείκτες θα έχουν μειωθεί», τόνισε αρχικά μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ο κυρία Παγώνη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 24.256 νέα κρούσματα, 59 θανάτους και 348 διασωληνωμένους.

Παγώνη: Αυξήθηκαν οι νοσηλείες, η πανδημία είναι εδώ
Συνεχίζοντας η κυρία Παγώνη πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι μία αύξηση των νοσηλειών περίπου στο 8-10% και το βλέπαμε όλη τη βδομάδα. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πλέον η όμικρον και όχι η δέλτα. Υπάρχει έξαρση από την όμικρον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«’Οποιος είναι εμβολιασμένος θα το περάσει ήπια, ο ανεμβολίαστος μπορεί να νοσηλευτεί. Ειδικά οι άνω των 60 ετών παρατηρείται ότι έχουν αυξήσει τα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο mRNA, μπορούν να κάνουν το πρωτεϊνικό», συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.

«Πολύ καιρό έχουμε πει πως δεν αποκλείονται οι μεταλλάξεις. Ας κάνουμε την 3η δόση, ας κάνουμε εμβόλια, γιατί η πανδημία είναι εδώ», κατέληξε λέγοντας.

<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/pagoni-poy-ofeiletai-i-nea-exarsi-ton-kroysmaton”>Παγώνη: Πού οφείλεται η νέα έξαρση των κρουσμάτων -«Να εμβολιαστούμε, η πανδημία είναι εδώ» – iefimerida.gr</a></p>

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα