Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠαγώνη: Πενταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Παγώνη: Πενταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και την πίεση που έχει αρχίσει να δέχεται εκ νέου το σύστημα υγείας μίλησε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Παρασκευής, μέσα σε μία εβδομάδα πενταπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα δε, είπε πως την προηγούμενη εβδομάδα το νοσοκομείο «Γεννηματάς» είχε 5 εισαγωγές Covid, ενώ αυτό το πρωί, μετά το τέλος της εφημερίας, οι εισαγωγές είχαν φτάσει τις 25.

Την ίδια ώρα, οι περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία αφορούν κυρίως σε ανεμβολίαστους. Το 70% των εισαγωγών δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ το 30% έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση. «Η μετάλλαξη Δέλτα δεν βλέπει ηλικίες», υπογράμμισε η κ. Παγώνη, καθώς οι ασθενείς είναι από 27 έως 85 και 90 ετών.

«Εάν συνεχίζουμε έτσι, το peak θα φτάσει πολύ νωρίτερα από τον Αύγουστο», προειδοποίησε και τόνισε πως η κατάσταση αρχίσει να δυσκολεύει. «Θα αρχίσει μία πίεση στο σύστημα που δεν ξέρω που θα βγει. Εάν προχωρήσουμε έτσι, θα ξεπεράσουμε τις 300 και 400 εισαγωγές την μέρα» είπε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα