Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠαγώνη: Μην πάτε στις παρελάσεις, καλύτερο φέτος το Πάσχα αλλά δεν βγαίνουν...

Παγώνη: Μην πάτε στις παρελάσεις, καλύτερο φέτος το Πάσχα αλλά δεν βγαίνουν οι μάσκες

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και την εικόνα που σχηματίζεται για το Πάσχα μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η κυρία Παγώνη προέτρεψε τον κόσμο να μην πάει στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, προσθέτοντας ότι το Πάσχα φέτος θα είναι καλύτερο και θα μπορέσουν οι πολίτες να πάνε στα χωριά τους. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι μάσκες δεν θα βγουν ούτε το Πάσχα.Σε ό,τι αφορά στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, σημείωσε ότι μπορεί να έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα, ωστόσο εφόσον οι θάνατοι καταγράφουν διψήφιο αριθμό, θεωρείται ότι παραμένουν υψηλά.

Για μια ακόμα φορά η κ. Παγώνη απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό, ιδιαίτερα στους άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα, τονίζοντας ότι «αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση και νοσούν με τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, παίρνουν οδηγίες και μένουν σπίτι τους, καθώς έχουν απλά συμπτώματα, ενώ οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν στα νοσοκομεία». Ερωτηθείσα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, επισήμανε ότι η Επιτροπή πρέπει να πάει βήμα- βήμα, καθώς η άρση της υποχρέωσης της μάσκας σε συνδυασμό με την Καθαρά Δευτέρα, οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα