Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠαγώνη για οξεία ηπατίτιδα: Στο 10% των παιδιών που νόσησαν έγιναν μεταμοσχεύσεις

Παγώνη για οξεία ηπατίτιδα: Στο 10% των παιδιών που νόσησαν έγιναν μεταμοσχεύσεις

Προβληματισμό προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα η οξεία ηπατίτιδα που εμφανίζεται σε μικρά παιδιά, όπως δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η ίδια τόνισε ότι: «Η ηπατίτιδα σε μικρά παιδιά, κυρίως έως την ηλικία των 5-6 ετών, μας ανησυχεί, γιατί στο 10% των παιδιών που νόσησαν έγιναν μεταμοσχεύσεις. Βέβαια ήταν πετυχημένες όλες, όμως είχαμε έναν θάνατο, όπως ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμβόλια του κορωνοϊού, καθώς κανένα από τα παιδιά που νόσησαν δεν είχε εμβολιαστεί. Απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο να σχετίζεται με τον κορωνοϊό.Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως δε χρειάζεται πανικός, καθώς οι γιατροί γνωρίζουν πώς αντιμετωπίζεται η ηπατίτιδα.«Οι γονείς πρέπει να προσέχουν το θέμα των συμπτωμάτων. Επειδή παραπέμπει σε γαστρεντερικές διαταραχές με εμετούς και διάρροιες, πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον παιδίατρό τους», συμπλήρωσε και κάλεσε για αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής, καθώς η ηπατίτιδα είναι μεταδοτική.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα