Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠαγκόσμιος συναγερμός για τη νέα μετάλλαξη - Συνεδριάζει ο ΠΟΥ

Παγκόσμιος συναγερμός για τη νέα μετάλλαξη – Συνεδριάζει ο ΠΟΥ

Ανησυχία προκαλεί η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε στην αφρικανική Μποτσουάνα καθώς και σε ταξιδιώτες στο Χονγκ Κονγκ καθώς πιστεύεται ότι εξαπλώνεται ταχύτερα από ό,τι οι επιστήμονες πίστευαν αρχικά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση, με βασικό θέμα την νέα παραλλαγή του κορωνοϊού η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Αντικείμενο της συνεδρίασης, να διακριβωθεί πόσες μεταλλάξεις φέρει αυτή η νέα παραλλαγή, πόσο μεταδοτικές είναι αυτές και πόσο απετελεσματικά είναι τα υπάρχοντα εμβόλια για την αντιμετώπισή τους.

Χθες βράδυ, η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε εκτάκτως να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς για έξι νοτιοαφρικανικές χώρες καθώς ανησυχεί για τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού Β.1.1529.

Συγκεκριμένα, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, τη Ζιμπάμπουε, την Μποτσουάνα, το Λεσότο και το Εσουατίνι (Σουαζιλάνδη). Κορυφαίος αξιωματούχος υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η νέα παραλλαγή είναι η πιο σημαντική που έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες μέχρι στιγμής.

Ειδικότερα, η Τζένι Χάρις, διευθύνουσα σύμβουλος της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) λέει: «Αυτή είναι η πιο σημαντική παραλλαγή που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα και βρίσκεται σε εξέλιξη επείγουσα έρευνα για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τη μεταδοτικότητα, τη σοβαρότητα και την ευαισθησία του στα εμβόλια».Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η παραλλαγή φέρει πάνω από 30 μεταλλάξεις, κάτι που την καθιστά θεωρητικά πιο μεταδοτική και πιο ανθεκτική στα εμβόλια.Η είδηση για τη νέα μετάλλαξη επηρέασε και τα χρηματιστήρια με τις ασιατικές αγορές να ανοίγουν νωρίτερα με σημαντική πτώση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα