Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠέθανε η Ραφαέλα Καρά

Πέθανε η Ραφαέλα Καρά

- Advertisement -

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών, η διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια. παρουσιάστρια και ηθοποιός Ραφαέλα Καρά.

Η Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι, όπως ήταν το αληθινό της όνομα, γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1943 στη Μπολόνια. Η πρώτη της επιτυχία ήταν το τραγούδι «Tuca Tuca», σύνθεση του για χρόνια συνεργάτη και συντρόφου της Gianni Boncompagni. Άλλες επιτυχίες της ήταν το «Tanti Auguri» (γνωστό και με τον ισπανικό του τίτλο «Para Hacer Bien el Amor Hay que Venir al Sur»), το «A far l’amore comincia tu» (που αποτελεί και τη μοναδική της είσοδο στα βρετανικά charts με τον τίτλο «Do It, Do It Again»).

H Καρά έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία Το Εξπρές του φον Ράιαν του 1965 με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Τρέβορ Χάουαρντ και σε δεκάδες άλλες ταινίες από το 1952 έως το 1983.

To 1969-1970 γνωρίζει τεράστια τηλεοπτική επιτυχία με το σόου «Io Agata e tu» με τους Nino Taranto και Nino Ferrer, όπου λανσάρει ένα νέο τύπο, σύγχρονης και εκρηκτικής showgirl.

Το φθινόπωρο του ίδιου έτους τη βρίσκει στο Canzonissima όπου προκαλεί σκάνδαλο με τον ακάλυπτο αφαλό της την ώρα που τραγουδάει για τους τίτλους της εκπομπής, την επιτυχία «Ma che musica maestro»! Την επόμενη χρονιά ξανά στο Canzonissima, λανσάρει το περίφημο «tuca» και τραγουδάει το «Chissà se va». Τη δεκαετία του 70 γίνεται γνωστή και στην Ισπανία και η επιτυχία των τραγουδιών της κάνει την ισπανική τηλεόραση TVE να της προσφέρει μια δική της εκπομπή.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα

Έπεσε το 112