Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠάσχα Ελλήνων στο Ντουμπάι: Σούβλες, σαμπάνιες και εντυπωσιακές καλλονές (ΦΩΤΟ)

Πάσχα Ελλήνων στο Ντουμπάι: Σούβλες, σαμπάνιες και εντυπωσιακές καλλονές (ΦΩΤΟ)

Παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι εργάσιμη μέρα στο αραβικό εμιράτο, Έλληνες τουρίστες που ταξίδεψαν εκεί για ένα Πάσχα χωρίς περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού αλλά και οι συμπατριώτες μας που κατοικούν μόνιμα και εργάζονται στο Ντουμπάι, άπαντες τήρησαν το παραδοσιακό πασχαλινό μας έθιμο.

dubai-1

Χθες, οι σούβλες είχαν στηθεί πάνω στην άμμο της παραλίας Τζουμέϊρα, στο ελληνικό εστιατόριο Nammos, το οποίο κατακλύστηκε από εκατοντάδες συμπατριώτες μας, μεταξύ των οποίων και αρκετοί επώνυμοι, από τον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό χώρο. To μενού περιλάμβανε αρνί στη σούβλα, κοκορέτσι, μαγειρίτσα κι άλλα ελληνικά εδέσματα και κόστιζε 460 AED το άτομο (104 ευρώ) χωρίς κρασί, τιμή που θεωρείται φυσιολογική για τα δεδομένα του πλούσιου Εμιράτου.

dubai-2

Σήμερα το γλέντι μεταφέρθηκε στις βίλες και σε άλλα ελληνικά εστιατόρια. Ο σεφ Αλέξανδρος Σπέρχος που εργάζεται στο Ντουμπάι τα τελευταία έξι χρόνια μιλώντας στο protothema.gr, αναφέρει ότι είναι χαρά και τιμή του να διαδίδει την ελληνική κουζίνα στο αραβικό εμιράτο, «πόσο μάλλον τέτοιες μέρες που μας δίνεται η δυνατότητα να φτιάξουμε πεντανόστιμες πασχαλινές λιχουδιές όπως αρνί, κοκορέτσι και κοντοσούβλι».

«Ποτέ δεν ξεχνάμε την ελληνική παράδοση ακόμα κι αν βρισκόμαστε πολύ μακριά από την πατρίδα» συμπληρώνει η γνωστή Dj Άντζελα Παντελή.

dubai-3

Η εστίαση στο Ντουμπάι είναι ανοιχτή, ωστόσο η μουσική παίζει χαμηλά ενώ επιβάλλεται η χρήση μάσκας κάθε φορά που σηκώνεσαι από το τραπέζι σου, ακόμη κι αν θες να πας στην τουαλέτα. Τα εστιατόρια κλείνουν στη 01.00. Σημειώνεται ότι η είσοδος στο αραβικό εμιράτο επιτρέπεται μόνο με μοριακό τεστ έως και 72 ώρες πριν, ωστόσο δεν ισχύει η καραντίνα. Για την επιστροφή στην Ελλάδα επιβάλλεται νέο μοριακό τεστ, κάτι που γίνεται πολύ εύκολα σε κάποιο από τους δεκάδες Drive-through σταθμούς για Covid τεστ που είναι εγκατεστημένοι σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα