Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠάνω από δέκα καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία τη μέρα

Πάνω από δέκα καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία τη μέρα

Περισσότερες από δέκα καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία δέχεται καθημερινά η γραμμή SOS 15900 κατά της βίας των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων ενώ περισσότερες είναι οι επείγουσες καταγγελίες βίας κατά γυναικών, που δέχεται η αστυνομία.

Η έξαρση της έμφυλης βίας, που εντάθηκε στα χρόνια της πανδημίας, συνεχίζει να δείχνει το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο στις περιπτώσεις που η βία φθάνει έως τη γυναικοκτονία, εξετάστηκε σε σχετική ημερίδα. Η ντροπή και ενοχή, που συνοδεύει την ενδοοικογενειακή βία είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες που οι κακοποιημένες γυναίκες διστάζουν να την καταγγείλουν.

Με την 24ωρη γραμμή 15900 κατά της βίας των γυναικών, 44 συμβουλευτικά κέντρα και 19 ξενώνες κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, επιχειρεί η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων να αντιμετωπίσει την έξαρση της έμφυλης βίας. Στους ξενώνες οι κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους μπορούν να φιλοξενηθούν από τρεις έως έξι μήνες. Υποστηρίζονται από κοινωνικούς λειτουργούς ψυχολόγους και νομικούς και τους παρέχεται η δυνατότητα να βρουν δουλειά για να πετύχουν την οικονομική ανεξαρτησία τους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα