Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟ Μένιος Φουρθιώτης πλαστογράφησε ακόμη και τα νούμερα τηλεθέασης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μένιος Φουρθιώτης πλαστογράφησε ακόμη και τα νούμερα τηλεθέασης (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αποκαλύψεις για τη δράση του Μένιου Φουρθιώτη συνεχίζονται. Όπως αποκάλυυψε το documentonews.gr ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon, πλαστογράφησε έως και έγγραφο της εταιρίας Nielsen η οποία καταγράφει τις ακροαματικότητες των τηλεοπτικών σταθμών.

Συγκεκριμένα, σε εκπομπή του στις αρχές Μαρτίου, ο Φουρθιώτης παρουσίασε έγγραφο με τη σφραγίδα της Nielsen και συγκεκριμένα του τμήματος marketing, σύμφωνα με το οποίο η εκπομπή του «Αποδείξεις Live» σημείωνε νούμερα που προσέγγιζαν ακόμη και το 50%.

Σύμφωνα με το πλαστό έγγραφο, η εκπομπή είχε σημειώσει ποσοστό 49,7% δηλαδή την είχαν παρακολουθήσει πάνω από 1,7 εκατ. τηλεθεατές, για τουλάχιστον ένα τέταρτο. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, την εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη παρακολουθούσαν σταθερά πάνω από 900 χιλιάδες τηλεθεατές, με τα νούμερα τηλεθέασης να κυμαίνονται από το 26,6% μέχρι, όπως διαβάσατε παραπάνω, το 49,7%.

Τα εξωπραγματικά νούμερα τηλεθέασης, δεν θα μπορούσαν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για δύο λόγους: πρώτον, διότι ο σταθμός στον οποίο εργάζεται ο Φουρθιώτης είναι τοπικός, εκπέμπει δηλαδή μόνο στην Αττική και δεύτερον, διότι ούτως ή άλλως η Nielsen δεν πραγματοποιεί μετρήσεις σταθμών μη πανελλαδικής εμβέλειας.

Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η ίδια η εταιρία, σε απάντησή της προς τον Γιάννη Απατσίδη, συνήγορο εργαζομένου τον οποίο ο Μένιος Φουρθιώτης έχει επιχειρήσει να εξαπατήσει. Σύμφωνα με την απάντηση ο σταθμός Epsilon «δεν περιλαμβάνεται στην υπηρεσία μέτρησης τηλεθέασης της Nielsen που παρέχεται στην αγορά μας από  1/1/2020. Κατά συνέπεια, μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχουμε παράσχει οποιαδήποτε στοιχεία σε οποιονδήποτε για τον εν λόγω σταθμό».

Μετά την τελευταία εξέλιξη, οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές καλούνται να παρέμβουν ώστε να εξακριβώσουν αν από την πλευρά του παρουσιαστή έχει τελεστεί το αδίκημα της πλαστογραφίας, ενδεχομένως δε και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως αφού το έγγραφο παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Αποδείξεις Live».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα