Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟ Ιούνιος φέρνει αφρικανική ζέστη μέχρι την Πέμπτη -Προβλέψεις μετεωρολόγων ακόμη και...

Ο Ιούνιος φέρνει αφρικανική ζέστη μέχρι την Πέμπτη -Προβλέψεις μετεωρολόγων ακόμη και για 40άρια

Από το Σάββατο θα έχουμε καύσωνα, ο οποίος θα κορυφωθεί την Τρίτη, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς, και θα παραμείνει μέχρι και την Πέμπτη.
Κολυδάς: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι την Τρίτη.

O Θοδωρής Κολυδάς κάνει λόγο για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο, υπογραμμίζοντας ότι την Τρίτη σε κάποιες περιοχές δεν αποκλείεται να έχουμε και 37αρια.

«Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία με μέγιστες τιμές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά το Σάββατο τους 32-34ο C την Κυριακή: 33-35ο C
Τη Δευτέρα: 34-36ο C και την ερχόμενη Τρίτη τους 35-37ο C. Η ζέστη θα κρατήσει την Τετάρτη και Πέμπτη παρότι θα υπάρξει υποχώρηση από τα ΒΔ», αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Τσατραφύλλιας: Έξι περιοχές «φλερτάρουν» με 40αρια
Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιώργους Τσατραφύλλιας σημείωσε ότι η αφρικανική ζέστη θα αρχίσει να γίνεται αισθητή από αύριο, Σάββατο, θα κορυφωθεί την Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη.

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε και στην Αττική, με το θερμόμετρο να αναμένεται να αγγίξει τους 38 βαθμούς την Τρίτη, ενώ σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Δωδεκάνησα ενδέχεται να έχουμε και 40άρια.

«Από το Σάββατο η χώρα θα επηρεαστεί από αφρικανική ζέστη, η οποία θα κορυφωθεί την Τρίτη 4/6 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 6/6.

Οι περιοχές που θα εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, η Βοιωτία, η Αττική, η Φθιώτιδα, η Αιτωλοακαρνανία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι περιοχές που φλερτάρουν την Τρίτη με τους 39 βαθμούς (ίσως και 40) είναι: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει:

Σάββατο: 31
Κυριακή: 33
Δευτέρα: 36
Τρίτη: 37-38
Καλά μπάνια!», έγραψε στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα