Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟ θάνατος ηλικιωμένης εύπορης και η διαθήκη - Γιατί θυμίζει «Εταιρεία Δολοφόνων»

Ο θάνατος ηλικιωμένης εύπορης και η διαθήκη – Γιατί θυμίζει «Εταιρεία Δολοφόνων»

Μια μυστηριώδης υπόθεση, με πολλές σκοτεινές πτυχές, απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα την Δικαιοσύνη
Οι ανακριτικές αρχές ερευνούν σοβαρά το ενδεχόμενο, πίσω από το θάνατο μιας εύπορης ηλικιωμένης Αθηναίας, να κρύβεται σπείρα που προσπαθεί να καρπωθεί την περιουσία ατόμων χωρίς συγγενείς ή κληρονόμους.

Ως προς τη δράση αντίστοιχων συμμοριών, που πλούτιζαν με πλαστές διαθήκες, η μεθοδολογία τους έχει λεπτομερώς αναλυθεί από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως έχει αναφερθεί, τα μέλη αυτών των εγκληματικών οργανώσεων εντοπίζουν από τις καταστάσεις των Ειρηνοδικείων ακίνητα, τα οποία έχουν σφραγιστεί από την αστυνομία λόγω θανάτου ατόμων δίχως συγγενείς, εισβάλλουν παράνομα στα σπίτια αυτά και εκτός των πολυτίμων αγαθών που βρίσκουν μέσα, αφαιρούν και αποδεικτικά έγγραφα των περιουσιακών στοιχείων των θανόντων, όπως τραπεζικά βιβλιάρια, συμβόλαια ακινήτων, κ.ά.

Στη συνέχεια, συντάσσουν πλαστές διαθήκες ώστε να θεμελιώσουν κληρονομικό δικαίωμα επί των περιουσιών αυτών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Στην περίπτωση, όμως, της ηλικιωμένης Αθηναίας, που απεβίωσε το 2019 μέσα στο σπίτι της, τα πράγματα περιπλέκονται καθώς, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέτασή της, ως αιτία θανάτου, εκτός των άλλων, αναφέρεται και η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, που δεν είχε συγγενείς εν ζωή, αλλά είχε αφήσει με διαθήκη μέρος της περιουσίας της σε άτομα του στενού φιλικού της περιβάλλοντος, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της από την αστυνομία.

Το διαμέρισμα της θανούσης σφραγίστηκε, όπως ο Νόμος ορίζει σε τέτοιες περιπτώσεις, από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Όμως, κατά τη νόμιμη αποσφράγιση τους διαμερίσματος της 92χρονης, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει διάρρηξη και ότι εκτός από τα εντός του σπιτιού κινητών πραγμάτων, είχαν κλαπεί και όλα τα σχετικά με τα περιουσιακά της στοιχεία έγγραφα.

Το 2021, δύο χρόνια μετά το θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας, δημοσιεύθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διαθήκη, που εμφάνιζε μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία να διεκδικεί ως κληρονόμος το σύνολο της περιουσίας της (ακίνητα, χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, χρυσές λίρες, κ.ά.), παρουσιάζοντας μια διαθήκη, η οποία είχε συνταχθεί μόλις λίγους μήνες πριν το θάνατή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μετά από την προσφυγή στις δικαστικές αρχές των στενών οικογενειακών φίλων της 92χρονης, τους οποίους είχε καταστήσει νόμιμους κληρονόμους της, η Εισαγγελία Αθηνών ερευνά ενδελεχώς κάθε κομμάτι της υπόθεσης αυτής, η οποία θυμίζει – σε κάποιες πτυχές της – την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης «Εταιρεία Δολοφόνων», που δρούσε τη δεκαετία του 1980.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα