Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟ Ερντογάν βάζει στο στόχαστρο τα κοσμήματα του λαού

Ο Ερντογάν βάζει στο στόχαστρο τα κοσμήματα του λαού

Απίστευτο και όμως αληθινό. Η τουρκική κυβέρνηση έβαλε στο «στόχαστρό» της τα κοσμήματα των πολιτών, προκειμένου να σώσει την οικονομία της χώρας. Πριν περίπου μία εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών, Νουρετίν Νεμπατί, αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις να εκδοθεί κάποιου είδους ομόλογο του Δημοσίου, το οποίο θα αγοράζεται με χρήματα και λίρες.

Ο φιλοκυβερνητικός δήμαρχος της Ερζερούμ, Μεχμέτ Σεκμέν, το έκανε πιο συγκεκριμένο, όπως αποκάλυψε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, εξηγώντας ότι οι πολίτες θα μπορούν να παραδώσουν τα κοσμήματα τους σε μια θυρίδα του κράτους για να πάρουν αυτό το ομόλογο και όποτε τα χρειάζονται, θα τα δανείζονται και μετά θα είναι υποχρεωμένοι να τα επιστρέψουν και πάλι.

«Ο κάθε πολίτης να φέρει τα σκουλαρίκια, τα βραχιόλια, το κάθε κόσμημά του στο κράτος, να ζυγιστούν, να τους δοθεί ένα ομόλογο και όλα αυτά να μπουν σε χρηματοκιβώτιο υπό τον έλεγχο του κράτους. Όποιος επιθυμεί, την ημέρα μιας εκδήλωσης, ενός γάμου, θα πηγαίνει να πάρει το κόσμημα, θα το φοράει και μετά θα το επιστρέφει στο κράτος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα