Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟ ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα βιταμίνης C

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα βιταμίνης C

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) δημοσιοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά ένα γνωστό συμπλήρωμα διατροφής.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί παρτίδα από γνωστό συμπλήρωμα βιταμίνης C.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, αποφασίστηκε η «ανάκληση της παρτίδας GU392 του συμπληρώματος διατροφής EMERGEN-C (της εταιρείας GSK ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΛΑΣ Μ.ΑΕ), στο οποίο χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη επιμολυσμένη (ανθρακικό ασβέστιο) με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο.

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία GSK ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΛΑΣ Μ.ΑΕ. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ.

Κατά την ενημέρωση του ΕΟΦ η εταιρεία υποχρεούται να αποστείλει παραστατικά αγοράς του παραπάνω προϊόντος καθώς και πελατολόγιο και παραστατικά διακίνησης σε αγορές άλλων κρατών μελών της ΕΕ ή τρίτων χωρών.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα