Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟι τουρίστες κλείνουν καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα. Οι τιμές στα νησιά (Πίνακες)

Οι τουρίστες κλείνουν καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα. Οι τιμές στα νησιά (Πίνακες)

Αυτόνομες κατοικίες που προσφέρουν ιδιωτικότητα αλλά και προστασία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επιλέγουν για το καλοκαίρι του 2021 οι περισσότεροι τουρίστες, εγχώριοι και αλλοδαποί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates.

Οι πληρότητες που καταγράφονται, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες που φιλοξενούν ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ή/και με σήμα του ΕΟΤ και αφορούν αποκλειστικά βίλες με ιδιωτική πισίνα σε Μύκονο, Σαντορίνη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, είναι ενθαρρυντικές.

Έως και το 99% φτάνουν οι πληρότητες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς
Πιο συγκεκριμένα, η πληρότητα στο «νησί των ανέμων» για ιδιωτική βίλα με ιδιωτική πισίνα (δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προκαταβολή) αγγίζει το 85% για τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ υπάρχουν χρονικά διαστήματα εντός των καλοκαιρινών μηνών που αγγίζει το 99%.

Στη Σαντορίνη η πληρότητα κυμαίνεται από 90% έως 96% για το σύνολο των καλοκαιρινών μηνών. Στη Σκιάθο η πληρότητα κυμαίνεται από 94% έως 97%, στη Σκόπελο από 88% έως 94%, στην Πάρο από 87% έως 91%, στη Ζάκυνθο αγγίζει το 86% και στα Χανιά από 86% έως 89%.
«Οι εντυπωσιακές πληρότητες δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες, διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε βραχυχρόνιες μισθώσεις, ξενώνες ή πανσιόν, αλλά ανεξάρτητες ιδιωτικές βίλες με ιδιωτική ή κοινόχρηστη πισίνα. Πρόκειται για ακίνητα υψηλών προδιαγραφών που οι ιδιοκτήτες τους δεν στοχεύουν στα μέσα εισοδήματα αλλά σε τουρίστες που διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα και δεν επηρεάζονται από την οικονομική κρίση που διέπει πλέον το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας. Αριθμητικά δεν πάρα πολλές, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά», αναφέρει ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Μειωμένο κατά 20%-25% το κόστος διαμονής στα ακριβά καταλύματα σε σχέση με το 2020
Όσον αφορά το κόστος διαμονής για οικογένεια τεσσάρων ατόμων και έξι διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφεται σταθερό ή μειωμένο κατά 20%-25% στα ακριβά καταλύματα σε σχέση με το 2020, ενώ σε σχέση με το 2019 σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα στις υψηλότερες ζητούμενες τιμές, είναι μειωμένο ακόμη και 60%.

Παράλληλα, οι υψηλές πληρότητες αφορούν ακίνητα – βίλες που οι ιδιοκτήτες τα διαθέτουν με δωρεάν πολιτική ακύρωσης, δηλαδή χωρίς καμία χρέωση σε περίπτωση ακύρωσης και χωρίς προκαταβολή.

Όπως εξηγεί ο κ. Μπάκας «οι πληρότητες που καταγράφονται δεν αποτελούν «κλειδωμένες» κρατήσεις, αλλά καταγράφουν μια τάση των τουριστών για το καλοκαίρι του 2021 στους top διεθνείς καλοκαιρινούς προορισμούς που διαθέτει η χώρας μας. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει μια τεράστια λαχτάρα στον κόσμο να μπορέσει να κάνει ένα ταξίδι ή διακοπές ξανά μετά απ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού. Η ρευστότητα της κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να καταστήσει από τη μία στιγμή στην άλλη την οποιαδήποτε πρόβλεψη άκυρη και άτοπη. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι  διεθνείς πτήσεις και τα δρομολόγια. Οι ταξιδιώτες το φετινό καλοκαίρι θα αντιμετωπίσουν λιγότερο συχνές συνδέσεις, ταξίδια με πολλές στάσεις – μεγαλύτερης διάρκειας  διότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του δρομολογίου».

Πολυτελή βίλα για 4μελή οικογένεια με ιδιωτική πισίνα. Το κόστος διαμονής προκύπτει βάσει της διαθεσιμότητας και οι τιμές αποτελούν το minimum κόστος διαμονής. Οι πληρότητες και το κόστος διαμονής προκύπτει από την επεξεργασία στοιχείων από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Σημείωση: Η βίλα στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.

Στη Μύκονο, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε διεθνώς αναγνωρισμένη ιστοσελίδα όπου έχουν εγγραφεί ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ή/και με σήμα του ΕΟΤ, οι διαθέσιμες βίλες με ιδιωτική πισίνα τον μήνα Ιούνιο αγγίζουν τις 143, τον Ιούλιο 117 και τον Αύγουστο 124.

Επεξεργασία/Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates

Πολυτελή βίλα για 4μελή οικογένεια με ιδιωτική πισίνα ή pool Jacuzzi. Το κόστος διαμονής προκύπτει βάσει της διαθεσιμότητας και αποτελεί το minimum κόστος διαμονής. Οι πληρότητες και το κόστος διαμονής προκύπτουν από την επεξεργασία στοιχείων από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Σημείωση: Η βίλα στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.

Σαντορίνη
Στη Σαντορίνη, από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε σε διεθνώς γνωστή ιστοσελίδα όπου έχουν εγγραφεί ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ή/και με σήμα του ΕΟΤ, οι διαθέσιμες βίλες με ιδιωτική πισίνα τον μήνα Ιούνιο αγγίζουν τις 91, τον Ιούλιο 94 και τον Αύγουστο 109.

Βίλες με 2Υ/Δ χωρητικότητας για 4μελή οικογένεια με ιδιωτική πισίνα ή κοινόχρηστη σε συγκρότημα κατοικιών. Οι πληρότητες και το κόστος διαμονής προκύπτουν από την επεξεργασία στοιχείων από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας και αποτελεί το minimum κόστος διαμονής. Σημείωση: Η βίλα στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 ενήλικες, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα