Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟι πιο βιώσιμες μικρές πόλεις στον κόσμο για τηλεργασία – Ποιες ελληνικές...

Οι πιο βιώσιμες μικρές πόλεις στον κόσμο για τηλεργασία – Ποιες ελληνικές πόλεις είναι στη λίστα

- Advertisement -

Αν υπήρχε μία λέξη για τον σημερινό κόσμο, αυτή θα ήταν μάλλον η «δικτύωση». Κι αυτό γιατί, χάρη στις σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες, μπορούμε να διεκπεραιώσουμε πολλές ενέργειες απ’ όπου κι αν βρισκόμαστε.

Από αυτή τη δυνατότητα δεν εξαιρείται και η κύρια απασχόλησή μας. Μετά την εποχή του κορωνοϊού, μάλιστα, όπου η τηλεργασία αξιοποιήθηκε στο μέγιστο βαθμό της, πολλές εταιρείες υιοθέτησαν σταθερά αυτό το μέτρο, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Αυτό, φυσικά, επιτρέπει στον καθένα να δομήσει τη ζωή του όπως, αλλά και όπου θέλει. Πολλοί, λοιπόν, είναι εκείνοι που αξιοποιύν τη δυνατότητα της τηλεργασίας, ώστε να μετακομίσουν σε πόλεις με πιο αργούς ρυθμούς ζωής, που ταιριάζουν καλύτερα στον τρόπο ζωής τους.

Ποιες είναι, όμως, οι πιο βιώσιμες μικρές πόλεις σε όλο τον κόσμο; Η ομάδα της Compare the Market AU αποκάλυψε τις καλύτερες μικρές πόλεις στον κόσμο για όσους επιθυμούν να μετακομίσουν με βάση επτά παράγοντες, όπως ο αριθμός των εστιατορίων, οι επιλογές διασκέδασης, το ποσοστό ανεργίας, ο αριθμός των βροχερών ημερών, η βαθμολογία του δείκτη υγείας, η βαθμολογία ασφάλειας και το συνολικό κόστος των αγαθών.

Την πρώτη θέση, με βαθμολογία 5,495 στα 7, κατέλαβε η Πάφος της Κύπρου, με το Arrecife της Ισπανίας (4,717) και το Trapani της Ιταλίας (4,622) να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Οι ελληνικές πόλεις που βρέθηκαν στην παγκόσμια κατάταξη είναι τα Ιωάννινα (22η) και η Ξάνθη (44η).

Ποιες είναι οι τρεις χειρότερες πόλεις για το δέρμα μας παγκοσμίως – Η θέση της Αθήνας
Οι πιο βιώσιμες μικρές πόλεις στον κόσμο

Το Grande Praire του Καναδά (4.295) είναι η πρώτη μη ευρωπαϊκή πόλη που μπήκε στον κατάλογο και κατέλαβε την 9η θέση.

Η πρώτη δεκάδα διαμορφώνεται ως εξής:

Φωλιασμένη στη νότια ακτογραμμή της Κύπρου, δίπλα στη Μεσόγειο Θάλασσα, η Πάφος παίρνει το στέμμα ως η πιο βιώσιμη μικρή πόλη. Διαθέτοντας τα περισσότερα εστιατόρια στη λίστα (500), αυτή η μικρή πόλη παρέχει πολλές γαστρονομικές επιλογές για να εξερευνήσετε τα κλασικά κυπριακά πιάτα, όπως σουβλάκι, τηγανητό χαλούμι και ελιόπιτα (ψωμί με ελιές). Παράλληλα, η Πάφος έχει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό επιλογών διασκέδασης (17), ενώ είναι και η έκτη πόλη με τις λιγότερες βροχερές ημέρες (περίπου 70 ημέρες το χρόνο), πράγμα που σημαίνει ότι, αν αποφασίσετε να μετακομίσετε εκεί, θα απολαμβάνετε εξαιρετικό καιρό.

Στο Λανζαρότε, το θέρετρο Arrecife βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τις λιγότερες ημέρες βροχής (μόλις 23 το χρόνο). Η πρωτεύουσα του νησιού φιλοξενεί 57.000 κατοίκους και διαθέτει το πανέμορφο Charco San Gines, μια λιμνοθάλασσα με φοίνικες, ιδανική για περιπάτους και ατμοσφαιρικά γεύματα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Trapani, που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Σικελίας. Με 284 εστιατόρια στην περιοχή (η έκτη στην κατάταξη με τα περισσότερα εστιατόρια), θα έχετε πολλές επιλογές για να φάτε έξω. Ένα ακόμη στοιχείο που κατατάσσει ψηλά το Trapani στη λίστα είναι ότι απέχει μόλις 1,5 ώρα οδικώς από την πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο.

Τα Ιωάννινα βρίσκονται στην 22η θέση της κατάταξης με 233 εστιατόρια, 11% ποσοστό ανεργίας και 125 ημέρες βροχόπτωσης ετησίως. Η Ξάνθη κατατάσσεται στην 44η θέση με 81 εστιατόρια, 53,3 δείκτης ασφάλειας και τελικό σκορ 3,03.

Γενικά, οι ευρωπαϊκές πόλεις κυριαρχούν στον κατάλογο. Το Grande Prairie του Καναδά είναι η μόνη μη ευρωπαϊκή πόλη που κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα, με βαθμολογία 4,295. Φωλιασμένη στη βόρεια Αλμπέρτα, η πόλη έχει θερμοκρασίες -19 βαθμούς Κελσίου το χειμώνα, εξ ου και οι 16 επιλογές διασκέδασης, οπότε μπορείτε να κάνετε πατινάζ στην παγωμένη λίμνη στο Muskoseepi Park ή στο Montrose Oval ή να πάρετε τα χιονοπέδιλά σας και να πάτε στο Saskatoon Island.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Γενικός Διευθυντής του τμήματος χρημάτων της Compare the Market AU, Stephen Zeller, είπε: «Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα του να ζει κανείς σε μικρότερες πόλεις, όπως ένας πιο αργός ρυθμός ζωής, εύκολη πρόσβαση στη φύση και φθηνότερη στέγαση, καθώς οι μικρότερες πόλεις τείνουν να είναι πιο προσιτές, απλώς και μόνο επειδή υπάρχει μικρότερη ζήτηση για ανθρώπους που μετακομίζουν εκεί. Έτσι, όχι μόνο τα καθημερινά είδη όπως ο καφές και τα γεύματα έξω είναι φθηνότερα, αλλά και τα ακίνητα τείνουν να είναι επίσης πιο οικονομικά, που σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε μικρότερο δάνειο για το σπίτι από ό,τι θα κάνατε αν αγοράζατε σε μια μεγάλη πόλη».

Mπορείτε να βρείτε αναλυτικά τη μελέτη εδώ.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα