Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΞενοδόχος έπαιρνε πίσω μέρος των μισθών των υπαλλήλων - Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

Ξενοδόχος έπαιρνε πίσω μέρος των μισθών των υπαλλήλων – Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

Ένας ξενοδόχος στην Κρήτη πλήρωνε τους υπαλλήλους του, αλλά μετά ζητούσε πίσω μέρος των μισθών τους, σύμφωνα με καταγγελίες.

Ο 46χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της Πέμπτης, σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου, κατηγορούμενος για εκβίαση και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, ο ξενοδόχος έλαβε 500 ευρώ- σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα- από 23χρονο, ποσό που του είχε καταβληθεί ως αποζημίωση απόλυσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες τριών εργαζομένων στην επιχείρηση, οι οποίοι ανέφεραν ότι από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο ο ξενοδόχος τους ανάγκαζε να επιστρέφουν μέρος των αποδοχών τους οι οποίες προβλέπονταν από τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Οι τρεις υπάλληλοι, δύο γυναίκες 21 και 22 ετών και ένας 23χρονος, έκαναν αρχικά καταγγελία στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και στη συνέχεια ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας Ηρακλείου και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας. Έτσι, οργανώθηκε η επιχείρηση για τη σύλληψη του επιχειρηματία.

Δεδομένου ότι είναι υποχρεωτική η τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας, ο επιχειρηματίας κατέθετε κανονικά τα δεδουλευμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπαλλήλων του και μετά τους ζητούσε πίσω μέρος των χρημάτων, δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νίκος Κοκολάκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να τους απειλούσε εάν δεν επέστρεφαν τμήμα του μισθού, δεν θα τους έδινε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν στον ΟΑΕΔ για να πάρουν το επίδομα ανεργίας με τη λήξη της τουριστικής σεζόν.

Έτσι, ζαχαροπλάστης υπάλληλος που εμφανιζόταν να παίρνει 1.100 ευρω, τελικά έπαιρνε 770, σύμφωνα με τον ίδιο. Ανάλογη τακτική ακολουθούσε ο επιχειρηματίας και με τους υπόλοιπους ξενοδοχοϋπαλλήλους του και όχι μόνο φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Κοκολάκη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα