Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝέο εξελιγμένο σύστημα παρακολούθησης στον Έβρο

Νέο εξελιγμένο σύστημα παρακολούθησης στον Έβρο

- Advertisement -

Μετά το τείχος πολλών χιλιομέτρων στον Έβρο, η ασφάλεια των συνόρων αυξάνεται με την προσθήκη ενός αυτοματοποιημένου συστήματος καμερών που καλύπτει μια μεγάλη ακτίνα, από το Ορμένιο έως τις Φέρρες.

Έτσι, τα παραποτάμια και χερσαία κομμάτια των συνόρων με την Τουρκία, επιτηρούνται πλέον και με εικόνα που μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση στα πέντε επιχειρησιακά κέντρα της περιοχής και σε αυτό του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή,  ότι επιβλέπονται τα 190 χιλιόμετρα των συνόρων με την Τουρκία και δίνεται εικόνα στα πληρώματα των περιπολικών που επιχειρούν στο πεδίο για τον εντοπισμό των μεταναστευτικών ροών. Το συγκεκριμένο σύστημα προέκυψε μετά από ενέργειες του ΚΕ.ΜΕ.Α (Κέντρο Μελετών Ασφάλειας) και την προσφορά της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε. προς το συγκεκριμένο ίδρυμα.

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος
Οι κάμερες θα δίνουν και θερμική απεικόνιση νυχτός τουλάχιστον 3-4 χιλιομέτρων.

Επίσης, κάμερα ημέρας πολλαπλάσιων χιλιομέτρων σε μια περιοχή δύσβατη που η ορατότητα των πληρωμάτων, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα περιορίζεται αισθητά.

Το εν λόγω σύστημα επιτηρεί από το βορειότερο άκρο του Έβρου -εκεί όπου ενώνονται τα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας-Τουρκίας (τριεθνές), στην περιοχή του οικισμού Δίλοφου- έως και τις Φέρες.

Στο Δίλοφο, η Βουλγαρία τα προηγούμενα χρόνια είχε υψώσει φράχτη μπροστά από το Βουλγαροτουρκικό τελωνείο, αποτρέποντας τις ροές από την Τουρκία προς Βουλγαρία.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα