Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝέες αποκαλύψεις για την επίθεση με βιτριόλι

Νέες αποκαλύψεις για την επίθεση με βιτριόλι

Nέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της 35χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020, αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου.

 

Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης έχει οριστεί για να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και η 36χρονη δράστις της επίθεσης, Έφη Κ., πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Η ίδια η κατηγορούμενη έχει αναφέρει στην απολογία της ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά απλώς να της προκαλέσει πόνο. Όμως, η δίκη δεν θα εστιάσει μόνο
στις προθέσεις που είχε η 36χρονη όταν περιέλουσε την Ιωάννα με καυστικό υγρό, προκαλώντας της πολύ σοβαρά τραύματα και προβλήματα στην υγεία της.

Αυτό το οποίο θα διερευνηθεί επιπλέον είναι αν η δράστις είχε συνεργό, κυρίως κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της επίθεσης εναντίον της Ιωάννας. Όπως έχει προκύψει από τη διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις, η Εφη Κ. παρακολουθούσε την Ιωάννα επί σειρά μηνών, γνωρίζοντας πολύ καλά τις κινήσεις της. Παράλληλα, επισημαίνεται πως οι Αρχές δεν έχουν ακόμα ταυτοποιήσει την πηγή από την οποία η 36χρονη προμηθεύτηκε το βιτριόλι.

Οι πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του θύματος αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως η Εφη Κ. δεν δρούσε μόνη της. Μάλιστα, τονίζουν ότι τα στοιχεία θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο, αναγκάζοντας την κατηγορούμενη να αποκαλύψει το άτομο που τη βοήθησε να παρακολουθήσει και έπειτα να επιτεθεί στην Ιωάννα.

«Η Εφη κρύβει τον συνεργό που είχε στην επίθεση. Ολα θα αποκαλυφθούν στο δικαστήριο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.Ο δικηγόρος της Ιωάννας για την υπόθεση με το βιτριόλι: «Είναι βέβαιο»
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της 35χρονης σήμερα Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στη Realnews, υπενθυμίζει πως υπάρχουν ακόμα σημεία της υπόθεσης τα οποία δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

«Παρότι η κατηγορούμενη έχει κατ’ επανάληψη ερωτηθεί για τον τρόπο και το άτομο από το οποίο προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε στην επίθεσή της, μέχρι και σήμερα η ίδια τεχνηέντως έχει επιλέξει να μη δώσει την παραμικρή απάντηση επί του ζητήματος αυτού. Η στάση της αυτή, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει και υπάρχουν στη σχηματισθείσα δικογραφία, καταδεικνύει ότι δεν έδρασε κατά μό νας, αλλά είναι βέβαιο ότι υπήρχε συνεργός», δηλώνει ο Απ. Λύτρας.

Επιπλέον, ο γνωστός δικηγόρος προσθέτει πως η 36χρονη φέρεται να είχε βοήθεια από άλλο άτομο ώστε να καταστεί εφικτή η παρακολούθηση των κινήσεων του θύματός της. Για
να γνωρίζει πού βρίσκεται η Ιωάννα, η Εφη Κ. είχε τοποθετήσει ακόμα και ειδική συσκευή στο αυτοκίνητό της. «Ένα ακόμα γεγονός που κατατείνει στην ύπαρξη συνεργού είναι το ότι είχε στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης των κινήσεων της Ιωάννας. Ενδεικτικώς, όπως
αποδεικνύεται από τη δικογραφία, στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχε τοποθετηθεί πομπός παρακολούθησης GPS. Έτσι, η κατηγορούμενη είχε καταφέρει -και δη επί μακρόν- να παρακολουθεί κάθε της κίνηση. Είναι βέβαιο ότι, για να οργανώσει και να πραγματοποιήσει η δράστις αυτού του είδους την παρακολούθηση, έλαβε τη βοήθεια κάποιου», τονίζει ο Απ. Λύτρας. άτομα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα