Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝέα μέτρα: Πού πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας υψηλής προστασίας

Νέα μέτρα: Πού πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας υψηλής προστασίας

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας με έναρξη εφαρμογής τους από τις 3 Ιανουαρίου, οι πολίτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα τύπου ΚΝ95, είτε διπλή μάσκα όταν ψωνίζουν σε σούπερ μάρκετ, όταν μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και σε κάθε περίσταση συνωστισμού.

Επίσης, βάσει των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μάσκα υψηλής προστασίας ΚΝ95 ή FFP2 υποχρεούνται να φορούν από τις 3 Ιανουαρίου και οι εργαζόμενοι στην εστίαση, καθώς και στα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας, την προηγούμενη εβδομάδα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα εξήγησε γιατί θα πρέπει να προτιμούμε τη χρήση της ΚΝ95.

Όπως τόνισε, η μάσκα τύπου ΚΝ95 είναι ασφαλέστερη καθώς κλείνει καλά γύρω από το πρόσωπο.

Η κυρία Γκάγκα τόνισε ότι η μάσκα τύπου ΚΝ95 είναι ασφαλέστερη από την κλασική υγειονομική μάσκα -ακόμη και διπλή- καθώς η απλή μάσκα είναι πιο χαλαρή στο πρόσωπο.

Όπως προκύπτει, ειδικά στο σούπερ μάρκετ, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και όπου υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκα τύπου ΚΝ95, είτε διπλή μάσκα που πάντως να εφαρμόζει καλά στο πρόσωπο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα