Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου

Από τη μείωση των φόρων και των άλλων μέτρων στην περίοδο της πανδημίας «ότι κέρδισαν επιχειρήσεις και νοικοκυριά σήμερα ροκανίζεται» από την ακρίβεια. Προγράμματα στέγης για νέους εργαζόμενους μέσω του ΟΑΕΔ.
Με την ανεργία να μειώνεται πάνω από τέσσερις μονάδες, τη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση που καταγράφηκε στην Ευρώπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο ΟΑΕΔ με τίτλο δουλειές ξανά προανήγγειλε γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού την πρωτομαγιά.

«Το να προεξοφλείτε την αποτυχία δεν είναι στρατηγική«, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δύο χρόνια παρέμεινε καθηλωμένος ο βασικός μισθός απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση με την τομεάρχη εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ να παρατηρεί δηκτικά ότι ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να αναφερθεί στην τροπολογία για τις συντάξεις fast track.

«376.645 εκκρεμείς συντάξεις αυτός είναι ο πανικός και ο εμπαιγμός σας», τόνισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μάλιστα κρατική παρέμβαση και νέο στεγαστικό πρόγραμμα μέσω του ΟΑΕΔ για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ιδιοκατοίκησης.

«Το πρόβλημα είναι ουσιαστικό πια. Πρέπει να αντιμετωπιστεί- και η άλλη όψη μιας αγοράς ακινήτων που ευημερεί αυξάνει ακόμα περισσότερο την πίεση να δρομολογήσουμε πολιτικές έξυπνες στέγης κυρίως για τα νέα ζευγάρια», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ως ένδειξη σεβασμού ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναγνωρίσει ότι ήταν το ΚΙΝΑΛ που έθεσε πρώτο στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα της κοινωξικής στέγης σημειώνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επικαλείται την εμπειρία που αποκόμησε από τον πρωθυπορυγό της Ποερτογαλίας κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στη Λισαβόνα.

«Χρειάζεται να αποκτήσουμε ένα δημόσιο απόθεμα κατοικιών, το οποίο δε θα διατίθεται για ιδιοκατοίκιση όπως στο παρελθόν, αλλά προς ενοικίαση. Ειδική πρόβλεψη θα πρέπει να υπάρξει για νέες οικογένειες, ώστε να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση του δημογραφικού», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον ΟΑΕΔ περισσότερο ως παγίδα για τους ανέργους χαιρετίζοντας τον εκσυγχρονισμό του σε ένα σύγχρονο εργαλείο που θα βάλει τέλος στη διπλή αδικία όπως είπε της ανεργίας και τους αποκλεισμού από την εργασία.

«Το γνωστό πλέον ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» έφτασε και στους ανέργους. Τους χαρακτηρίζετε εμμέσως υπεύθυνους για την ανεργία τους. Τους θέλετε ευέλικτους, εργαζόμενους μιας χρήσης, καταρτιζόμενους για λίγους μήνες», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα