Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜύκονος: Το ζήτημα της ασφάλειας στο νησί των ανέμων επανέρχεται στο προσκήνιο

Μύκονος: Το ζήτημα της ασφάλειας στο νησί των ανέμων επανέρχεται στο προσκήνιο

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από την αιματηρή συμπλοκή στη Μύκονο με θύμα έναν μετανάστη από το Πακιστάν.

Ηρακλής Ζησιμόπουλος, πρόεδρος επιχειρηματιών και επαγγελματιών της χώρας της Μυκόνου δήλωσε:

«Υπήρξε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στην Μύκονο, η οποία οδήγησε στον θάνατο ενός εξ αυτών και στον τραυματισμό των άλλων. Οι λόγοι της συμπλοκής δεν είναι ακόμα γνωστοί».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διαπληκτισμός ξεκίνησε έξω από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στα οποία διαμένουν αλλοδαποί από το Πακιστάν και την Ινδία.

Είκοσι πέντε άτομα σε κατάσταση μέθης πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός Πακιστανού, καθώς η μαχαιριά που δέχτηκε κοντά στο στήθος ήταν μοιραία.

«Δεν έχει πει κανείς ότι πρόκειται για μπράβους, πρόκειται για αλλοδαπούς που διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους. Ποιοι ήταν οι λόγοι που διαπληκτίστηκαν δεν το γνωρίζουμε. Αν ήταν οικονομικές οι διαφορές δεν το ξέρουμε», σημείωσε ο πρόεδρος επιχειρηματιών και επαγγελματιών της χώρας της Μυκόνου.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15 προσαγωγές με την αστυνομία να βρίσκεται κοντά στα ίχνη του δράστη.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκε και ένας 33χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σύρου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Υπήρξε νωρίτερα κι άλλος τσακωμός
Η αφορμή φαίνεται πως κρύβεται πίσω από έναν καβγά που είχε προηγηθεί το πρωί της Πέμπτης.

Τρεις άνδρες λογομάχησαν χωρίς όμως να συμβεί κάτι παραπάνω.

Την Παρασκευή όμως ο άντρας με καταγωγή από το Πακιστάν φαίνεται πως επέστρεψε στο συγκρότημα μαζί με 15 ομοεθνείς του αναζητώντας τους δύο Ινδούς.

Τα πράγματα αγρίεψαν με τους εμπλεκόμενους να πετούν πέτρες κι έναν Πακιστανό να βγάζει μαχαίρι και να τραυματίζει θανάσιμα ομοεθνή του μετά από πάλη.

Δεν έχει τέλος η ανομία στην Μύκονο
Όλα αυτά έλαβαν χώρα στις 9 το βράδυ Μάϊο μήνα στο νησί της Μυκόνου και μάλιστα πολύ κοντά σε γνωστό νυχτερινό κέντρο.

Οι επιχειρηματίες εξηγούν στο Live News πως οι περιπολίες είναι πολλές αλλά πως η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται παντού.

«Έχει επανδρωθεί η αστυνομική υποδιεύθυνση, αλλά η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται παντού και πάντα».

Παρά τις προσπάθειες να περιοριστεί η ανομία της Μυκόνου σε πολλά επίπεδα φαίνεται πως η ασφάλεια παραμένει βραχνάς για το νησί των ανέμων. Μια διαπίστωση που τουλάχιστον προς ώρας δεν έχει αντίκτυπο στην τουριστική κίνηση.

«Έχουμε πολλούς τουρίστες από κρουαζιερόπλοια, μέχρι τώρα ο Μάϊος και Απρίλιος φαίνονται καλοί. Είναι πρόωρο να κάνουμε πρόβλεψη για όλο το καλοκαίρι αφού οι περισσότεροι κάνουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute)».

Με την πληρότητα να βρίσκεται κοντά στο 80%, οι επιχειρηματίες ευελπιστούν το φετινό καλοκαίρι να είναι περισσότερο κερδοφόρο από το περσινό.

«Κάποια μαγαζιά και κάποια ξενοδοχεία έχουν διορθώσει τις τιμές. Τις έχουν αφήσει σταθερές, τις έχουν ρίξει ή τις κάνουν κάποιες προσφορές».

Το περσινό πάθημα φαίνεται πως έγινε μάθημα για ορισμένους επαγγελματίες του κλάδου με την ανομία πάντως να παραμένει ένα μεγάλο αγκάθι ενόψει της τουριστικής περιόδου.

megatv

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα