Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜπαράζ προσφυγών κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής των λογαριασμών ρεύματος

Μπαράζ προσφυγών κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής των λογαριασμών ρεύματος

Σε μπαράζ προσφύγων και αιτημάτων ασφαλιστικών μέτρων επιδίδονται οι καταναλωτές κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής των λογαριασμών ρεύματος. Οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος οδηγούν σε απόγνωση τους καταναλωτές που καταφεύγουν στη δικαιοσύνη ως ύστατη λύση προστασίας.
Ήδη, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στην Αλεξανδρούπολη , ο οποίος είχε καταθέσει προσωρινή διαταγή, ώστε να μη δοθεί εντολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος επειδή δεν πληρώθηκε τη ρήτρα αναπροσαρμογής, δικαιωθηκε, ανοίγοντας τον χρόνο για παρόμοιες πρόσφυγες.

Το δικαστήριο έκρινε ότι υφίσταται κίνδυνος για την επιχείρηση και έτσι αποφάσισε να μη διακοπεί το ρεύμα εφόσον αμφισβητείται η νομιμότητα της ρήτρας.

Ενδεικτική είναι και η περίπτωση αγρότη, που επίσης προσφεύγει στη δικαιοσύνη, καθώς έλαβε λογαριασμό ρεύματος με επιχειρηματική δραστηριότητα από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο του 2022 συνολικού ύψους 190.000 ευρώ με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να αντιπροσωπεύει το άνω του 80% της αξίας του λογαριασμού.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ μετά τη βροχή παραπόνων και καταγγελιών ανέλαβε να σηκώσει το βάρος κατά της Ρήτρας Αναπροσαρμογής με συλλογικές αγωγές , οι οποίες θα συζητηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης την Τετάρτη 18 Μαΐου. Η έκβαση των αγωγών και η δικαστική απόφαση θα καθορίσουν το μέλλον της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα