Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜπαράζ κλοπών από αμετανόητους ανήλικους Ρομά

Μπαράζ κλοπών από αμετανόητους ανήλικους Ρομά

Δεν βάζουν μυαλό, ούτε αλλάζουν… συνήθειες, πέντε ανήλικοι Ρομά που έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν για κλοπές και ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς συνελήφθησαν για μια ακόμη φορά ως δράστες μιας σειράς κλοπών που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Αγρινίου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πέρασαν χειροπέδες σε δυο 16χρονους, δυο 17χρονους και έναν 18χρονο, που φέρονται να διέρρηξαν τέσσερα καταστήματα και να έκλεψαν ένα αυτοκίνητο. Στις 24 Ιανουαρίου, διέρρηξαν ένα μίνι μάρκετ στο Αγρίνιο και έκλεψαν πλήθος καπνικών ειδών συνολικής αξίας 5.000 ευρώ και το καταγραφικό μηχάνημα του κλειστού κυκλώματος της επιχείρησης.

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας, αποπειράθηκαν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο στο Δοκίμι χωρίς να τα καταφέρουν, αλλά την ίδια ημέρα παραβίασαν με λοστό τους κερματοδέκτες ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων σε παράδρομο της εθνικής οδού Αγρινίου- Αντιρρίου προκαλώντας φθορές ύψους 10.000 ευρώ και έκλεψαν κέρματα αξίας 1.000 ευρώ.

Το πρωί της Τετάρτης έκλεψαν από το Δοκίμι ένα αυτοκίνητο με το οποίο πήγαν στο Καινούριο όπου παραβίασαν την πόρτα ενός παντοπωλείου άρπαξαν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής που περιείχε 200 ευρώ, την κάμερα ασφαλείας και πλήθος σοκολάτες και χυμούς, ενώ στη συνέχεια αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα περίπτερο χωρίς να τα καταφέρουν και εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα, που βρέθηκε από αστυνομικούς και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σε βάρος των πέντε ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, κλοπή τροχοφόρων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και κρατούνται, καθώς πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στην ανακρίτρια την ερχόμενη Δευτέρα. Παράλληλα, για πολλοστή φορά κατηγορούνται και οι γονείς τους για παραμέληση της εποπτείας τους.

Πιτσιρίκια έκλεψαν ρούχα από μαγαζί

Σαν… σίφουνες όρμησαν πέντε πιτσιρικάδες Ρομά ηλικίας μόλις… 5 ως 11 χρόνων σε ένα κατάστημα αθλητικών ειδών στη Λαμία, άρπαξαν διάφορα είδη ρουχισμού και σκόρπισαν σε διάφορες κατευθύνσεις, το μεσημέρι της Πέμπτης! Ωστόσο, κατάφεραν να τους εντοπίσουν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και τους προσήγαν στο τμήμα, όπου κατασχέθηκαν τα κλεμμένα ρούχα και αποδόθηκαν στο κατάστημα. Οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά οι μητέρες τους κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα