Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜπήκε στον λογαριασμό του από το Ίντερνετ και «έχασε» 15.000 ευρώ

Μπήκε στον λογαριασμό του από το Ίντερνετ και «έχασε» 15.000 ευρώ

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, ένας ανυποψίαστος πολίτης από το Ρέθυμνο έπεσε θύμα απάτης, όταν θέλησε να μπει στο e-banking του από την ιστοσελίδα της τράπεζας στο Ίντερνετ, αλλά χωρίς να αντιληφθεί «έπεσε» σε μια παρόμοια που είχαν στήσει άγνωστοι!

Η ιστοσελίδα ήταν πανομοιότυπη με της τράπεζας του κι έτσι ο άτυχος συναλλασσόμενος δεν αντιλήφθηκε την κομπίνα, με αποτέλεσμα να πληκτρολογήσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό. Μάλιστα, δέχθηκε και sms στο κινητό του με το προσωρινό κωδικό επιβεβαίωσης της συναλλαγής, τον οποίο επίσης πληκτρολόγησε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το protothema.gr, διαπίστωσε ότι η αρχική σελίδα που νόμιζε ότι ήταν της τράπεζας δεν τον άφηνε να κάνει είσοδο και φαντάστηκε ότι είχε «πέσει» το σύστημα. Όμως, την επόμενη μέρα που μπήκε στην -πραγματική, αυτή τη φορά- ιστοσελίδα της τράπεζας, «πάγωσε» καθώς διαπίστωσε ότι από τον λογαριασμό του είχαν κάνει φτερά 15.000 ευρώ!

Το θύμα υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, που προσπαθεί να εντοπίσει τον λογαριασμό στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα και τον δικαιούχο του.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα