Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜισαλλόδοξες δηλώσεις Ιερώνυμου για το Ισλάμ: «Δεν είναι θρησκεία, είναι…»

Μισαλλόδοξες δηλώσεις Ιερώνυμου για το Ισλάμ: «Δεν είναι θρησκεία, είναι…»

Σε πρωτοφανείς μισαλλόδοξες δηλώσεις που κάθε άλλο παρά τον διαθρησκευτικό διάλογο προωθούν προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξη και είναι οι άνθρωποι του πολέμου, οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ, το λέει και η διδασκαλία του Μωάμεθ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Tην πρωτοφανή άποψη πως το Ισλάμ, δεν αποτελεί θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα και πολιτική επιδίωξη και οι άνθρωποί του «είναι άνθρωποι του πολέμου και της εξαπλώσεων» διατύπωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ, το λέει και η διδασκαλία του Μωάμεθ», συμπλήρωσε αναφερμένος στην άλωση της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο «ο Πορθητής είχε συμβούλους Έλληνες, ενώ έπρεπε να ενώσει όλη τη χριστιανική κοινότητα και να την αναθέσει στον Πατριάρχη. Έτσι επελέγη ο ανθενωτικός Γεννάδιος Σχολάριος», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε η εκπομπή «και εγένετο Ελλάς» του OPEN TV.

Σε ανάρτηση της η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος (ΜΕΕ) σχολιάζει τις παραπάνω δηλώσεις χαρακτηρίζοντάς τες ισλαμοφοβικές.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα