Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜητροπολίτης Ξάνθης: Υπάρχουν ιερείς που πήραν ανθρώπους στο λαιμό τους

Μητροπολίτης Ξάνθης: Υπάρχουν ιερείς που πήραν ανθρώπους στο λαιμό τους

Στο περιθώριο της υποδοχής των λειψάνων του Αγίου Εφραίμ, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στα εμβόλια, τη χρήση μάσκας, την πρόσφατη εμπειρία του με τον κορωνοϊό αλλά, επικρίνοντας την αρνητική στάση που διατηρούν ορισμένοι ιερείς.

«Εγώ δεν είμαι αρμόδιος, ούτε κανένας ρασοφόρος είναι, να μιλήσουμε για ιατρικά θέματα. Μιλάμε για πνευματικά θέματα. Αν έρθει κάποιος και μου πει να κάνω το εμβόλιο ή να μην το κάνω; Ξέρετε τι απαντάω εγώ; Ρωτήστε τον γιατρό σας. Εκείνος ξέρει το ιστορικό σας, ξέρει τι έχετε και εκείνος θα σας συστήσει τι να κάνετε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο ίδιος δεν δίστασε να στηλιτεύσει τη στάση ορισμένων ιερών που με τις απόψεις τους κατά της πανδημίας και των εμβολίων «παίρνουν κόσμο στον λαιμό τους».

«Δεν είμαι εγώ ο ρασοφόρος αρμόδιος να αποφανθώ για το εμβόλιο, αλλά η ιατρική επιστήμη, και δυστυχώς κάποιοι από εμάς τους ρασοφόρους έχουμε γίνει λοιμωξιολόγοι και έχουμε πάρει ανθρώπους στον λαιμό μας. Έχουμε και εδώ στην περιοχή μας ανθρώπους 45 χρόνων που έφυγαν γιατί άκουσαν έναν ιερέα και αφήνουν πίσω τους μικρά παιδιά. Εγώ διερωτώμαι και λέω με αγάπη και πόνο προς τους ιερείς αυτούς, δεν έχουμε ευθύνη; Με πολλή αγάπη προς τους κληρικούς εκείνους που έχουν τις δικές τους απόψεις, τους λέω ότι τις σεβόμαστε, αλλά κρατήστε τες για τον εαυτό σας, μην παίρνετε στον λαιμό σας άλλους ανθρώπους».

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα