Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΜε κανονική λειτουργία τα εμπορικά καταστήματα την 1η Μαΐου στην Θεσσαλονίκη

Με κανονική λειτουργία τα εμπορικά καταστήματα την 1η Μαΐου στην Θεσσαλονίκη

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο εμπορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σε αυτή επισημαίνεται πως λόγω του γεγονότος ότι η Πρωτομαγιά συμπίπτει με την Μεγάλη Τετάρτη, πρόκειται να υπάρξει μεταφορά του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς για την Τρίτη 7 Μαΐου, έπειτα από απόφαση της υπουργού εργασίας.

Παράλληλα ο ΟΑΣΘ ανακοίνωσε πως τα λεωφορεία στην πόλη θα κυκλοφορούν κανονικά από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, με το συνδικάτου εργαζομένων του οργανισμού να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας της 1ης Μαΐου μέχρι τις 9:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Αναλυτικότερα στην ανακίνωση το ο εμπορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει τα ακόλουθα:

“Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ευχαριστεί το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ για την παραπάνω απόφαση, καθώς τη Μεγάλη Εβδομάδα που ισχύει το Πασχαλινό ωράριο, αποτελεί ευκαιρία για τους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν απρόσκοπτα τις αγορές τους αλλά και για τα καταστήματα να μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο των ημερών που είναι η αύξηση του τζίρου τους. Η 1η Μάϊου αποτελεί ημέρα ορόσημο στην ιστορία του εργατικού κινήματος. Τιμούμε και σεβόμαστε τον αγώνα της εργατικής τάξης για την καθιέρωση του οχταώρου εργασίας και για τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας

 


 

Διαβάστε Ακόμα