Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜετακινήσεις σε νησιά: Με αρνητικό τεστ ή εμβόλιο από 5 Ιουλίου

Μετακινήσεις σε νησιά: Με αρνητικό τεστ ή εμβόλιο από 5 Ιουλίου

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τον κορωνοϊό, και αρνητικό αποτέλεσμα αποκλειστικά μοριακού ή rapid test για τους μη εμβολιασθέντες, θα γίνονται από την 5η Ιουλίου οι μετακινήσεις προς τα νησιά, βάσει των όσων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ο μοριακός έλεγχος (PCR) θα πρέπει να έχει διενεργηθεί τις τελευταίες 72 ώρες και το rapid τεστ τις τελευταίες 48 ώρες πριν το ταξίδι.

Για τους ανήλικους κάτω των 12 ετών γίνεται δεκτό οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test, ενώ τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα μετακινούνται ελεύθερα.

Κατά την επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Ποιοι εξαιρούνται από τα νέα μέτρα

Από τα μέτρα εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, καθώς και:

α) Όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει.

β) Όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις, ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Ως προς τις χερσαίες μετακινήσεις, τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται από την κυβέρνηση διαρκώς στην ηπειρωτική χώρα και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα