Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜεγάλη συγκέντρωση έξω από την ΥΜΑΘ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Μεγάλη συγκέντρωση έξω από την ΥΜΑΘ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Στο ΥΜΑΘ, συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 12.00 μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και επαγγελματικοί φορείς της πόλης σε διαμαρτυρία ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Παρά τη βροχή που κατά διαστήματα έκανε την εμφάνιση της, οι συγκεντρωμένοι δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν τη διαμαρτυρία με πανό και σημαίες. Επίσης εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητάνε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, το οποίο παρέδωσαν σε εκπρόσωπο του υφυπουργού Στάθη Κωνσταντινίδη, ο οποίος απουσίαζε.

 

 

Σε δηλώσεις του στη makthes.gr, ο κ. Κώστας Σαμδάνης γραμματέας συλλόγου αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη θα αυξήσει υπέρμετρα τα φορολογικά μας βάρη. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ήδη αυξήσει της φορολογικές τους εισφορές και δε μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ενώ τα στοιχεία του ΚΕΑΟ δείχνουν ότι υπάρχει αδυναμία των ήδη συσσωρευμένων χρεών των μικρών νοικοκυριών. Αυτά τα 600 εκατομμύρια δε θα τα λάβουν από τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατί δεν τα έχουμε να τα δώσουμε και θα καταλήξουν να τα χρεώσουν στα νοικοκυριά”, τονίζει.

Παράλληλα πρόσθεσε πως το νέο νομοσχέδιο βαφτίζει φοροφυγά όποιον μικρό επαγγελματία δε δηλώσει εισοδήματα των 15 χιλιάδων ευρώ.

“Παραπληροφορούν τον κόσμο λέγοντας ότι πρόκειται για 10 χιλιάδες που βγαίνει χονδρικά από τα 780€ βασικού μισθού. Όμως δεν βάζουν σε αυτό το ποσό τον αυξητικό παράγοντα 30% για όποιον έχει την επιχείρηση του πάνω από 12 χρόνια. Άρα το ελάχιστο που χρεώνεται κάποιος είναι 15 χιλιάδες φορολογητέο εισόδημα. Δεν αναγνωρίζεται σε κάποιον η ζημιά και όταν έρθει μια καμία στιγμή δε θα ξέρει τι να κάνει”, σημειώνει ο κ. Σαμδάνης.

Η διαμαρτυρία έληξε λίγο πριν τη 13.00 με τους συγκεντρωμένους να αποχωρούν από το σημείο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα