Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜεγάλη η πίεση στις εταιρείες κούριερ λόγω του lockdown – Ατελείωτες οι...

Μεγάλη η πίεση στις εταιρείες κούριερ λόγω του lockdown – Ατελείωτες οι ουρές

Ουρές από κόσμο καταγράφονται και σήμερα έξω από τα γραφεία των εταιρειών κούριερ, με τον χρόνο αναμονής για όσους θέλουν να εξυπηρετηθούν και να παραλάβουν τα προϊόντα τους να ξεπερνά την μισή ώρα.Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι των εταρειών, ο όγκος των εμπορευμάτων που δέχονται είναι πενταπλάσιος σε σχέση με μια συνηθισμένη περίοδο, λόγω του lockdown, ενώ την ίδια ώρα, έχουν φουλάρει και οι παραγγελίες για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του athina984.gr.  Χαρακτηριστική είναι η εικόνα έξω από τις εταιρείες κούριερ, με χιλιάδες δέματα να παραλαμβάνονται σε καθημερινή βάση. Σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται ότι έχουν γεμίσει ασφυκτικά οι εσωτερικές αποθήκες των εταιρειών, με αποτέλεσμα οι κούτες των παραγγελιών να μένουν στον εξωτερικό χώρο για λίγες ώρες.

Χαμός επικρατεί στις εταιρίες κούριερ, που λόγω των κλειστών εμπορικών καταστημάτων, λόγω του lock down, καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν μεγάλο όγκο αποστολών από τις online αποστολές.Η πίεση αυτή αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες λόγω της εορταστικής περιόδου, αφού, κατά παράδοση, αυτό το χρονικό διάστημα παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση λιανικών πωλήσεων που υπό τις παρούσες συνθήκες εξυπηρετούνται στο σύνολό τους από ηλεκτρονικές αγορές και άρα καταλήγουν στον αγοραστή μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφοράς.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι εταιρείες ταχυμεταφορών, διαχειρίζονται πλέον έως και 50% περισσότερες αποστολές από τον μέσον όρο του έτους. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι των courier , ο όγκος των εμπορευμάτων που δέχονται είναι πενταπλάσιος σε σχέση με μια συνηθισμένη περίοδο λόγω του lockdown, ενώ την ίδια ώρα, έχουν φουλάρει και οι παραγγελίες για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι καταναλωτές φαίνεται πως σε αυτό το δεύτερο lockdown παραγγέλνουν ακόμα περισσότερο, ενώ είναι περισσότερο προνοητικοί. Αναγνωρίζοντας την καθυστέρηση που μπορεί να υπάρξει λόγω φόρτου, παραγγέλνουν νωρίτερα. Να σημειωθεί πως στον μεγάλο όγκο παραγγελιών έχει συντελέσει και το γεγονός πως οι πολίτες κουρασμένοι πλέον από την δεύτερη ολική απαγόρευση στην οποία έχει τεθεί η χώρα και τους έκλεισε στο σπίτι, έχουν τεράστια ανάγκη να ανεβάσουν την διάθεση και την ψυχολογία τους, σε μια περίοδο όπου καθημερινά κατακλύζονται από άσχημες ειδήσεις που έχουν να κάνουν με τον κορονοϊό, τους θανάτους αλλά και την οικονομική δυσχέρεια και δυσπραγία που έχει επιφέρει.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα