Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜαύρη πρόβλεψη Τζανάκη: Μέχρι 2.700 νέους θανάτους έως τα Χριστούγεννα

Μαύρη πρόβλεψη Τζανάκη: Μέχρι 2.700 νέους θανάτους έως τα Χριστούγεννα

Έως τα Χριστούγεννα θα έχουμε επιπλέον 2.500 – 2.700 θανάτους από κορωνοϊό εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας για το τείχος ανοσίας στην κοινότητα, ο κ. Τζανάκης επισήμανε ότι «από προσομοιώσεις που έχουμε κάνει στο δικό μας παρατηρητήριο πρέπει να φτάσουμε στο 70 με 75% επί του πληθυσμού». «Πρέπει να εμβολιαστούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά γίνεται» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Η χώρα έχει εμβολιαστικό οργανισμό που μπορεί να εμβολιάζει 120.000 ανθρώπους την ήμερα», υπογράμμισε.
«Περίπου το 60% των Περιφερειακών Ενοτήτων είναι κάτω από το μέσο όρο της Ελλάδας σε εμβολιασμό, κάτω από 50% είναι η Φθιώτιδα (49%) και τα Τρίκαλα στο 50,6%», δήλωσε.

Πρότεινε η ΗΔΙΚΑ να βρει τους ανεμβολίαστους και να πάνε πόρτα – πόρτα, τουλάχιστον στους ηλικιωμένους, για να συζητήσουν μαζί τους. Ζήτησε περαιτέρω δραστηριοποίηση της Εκκλησίας λόγω του κυρούς και του ρόλου της.«Υπάρχουν μοναστήρια χωρίς εμβολιασμούς και εναντίον των εμβολιασμών και μπαινοβγαίνει κόσμος» κατήγγειλε.Ο Νίκος Τζανάκης, διευκρίνισε ότι είχαμε 23 νεκρούς κατά μέσο όρο σε αυτό το κύμα από 48 στο προηγούμενο, λόγω των εμβολιασμών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα