Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜαριάννα Τουμασάτου: "Ποιος από αυτούς που ψήφισαν να βγει έξω ο Λιγνάδης,...

Μαριάννα Τουμασάτου: “Ποιος από αυτούς που ψήφισαν να βγει έξω ο Λιγνάδης, θα πάρει την ευθύνη για τις επόμενες ψυχές”

Ο καταδικασμένος για δύο βιασμούς σκηνοθέτης και ηθοποιός αφέθηκε ελεύθερος και ο καλλιτεχνικός κόσμος έχει ξεσηκωθεί

Κύμα αντιδράσεων έχει φέρει η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη Ο γνωστός σκηνοθέτης το μεσημέρι της Πέμπτης (14/7) αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του σε δεύτερο βαθμό.

Συγκεκριμένα, παρότι κρίθηκε ένοχος για τους δύο από τους τέσσερις βιασμούς, εξασφάλισε το ποσό των 30.000 ευρώ και βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια.

Από εκείνη τη στιγμή, αρκετοί είναι οι ηθοποιοί που έχουν ταχθεί εναντίον της απόφασης της Δικαιοσύνης.

Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, καθώς και οι Κλέλια Ρένεση, Μαριάννα Τουμασάτου και Δώρα Χρυσικού.

Το πρωί της Παρασκευής (15/7) τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε και η Μαριάνα Τουμασάτου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Τώρα» τόνισε ότι κάποιος που έχει καταδικαστεί δε γίνεται να έχει τα ίδια δικαιώματα με κάποιον που δεν έχει βιάσει και κακοποιήσει και αναρωτήθηκε γιατί τον άφησαν ελεύθερο.

«Δηλαδή τον γνωστό βιαστή τον αφήνουν έξω; Να μαζέψουμε μόνο τον άγνωστο;», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθούν όσα είπε:

«Δεν έχω καμία γνώση των νομικών ούτε μπορώ να σταθώ απέναντι σε κάποιον νομικό, ο οποίος μπορεί να μου πει αποστομωτικά πράγματα για το πώς έχει τηρηθεί το γράμμα του νόμου. Βεβαίως αυτά που έγιναν, δεν θα είναι παράτυπα. Αν ήταν, θα μιλούσαμε τώρα για ένα πραξικόπημα, για μία χούντα. Δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν μαζευτεί τόσος κόσμος στα social media, που φωνάζει ότι ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί, που έχει αποδεδειγμένα πράξει βιασμούς απέναντι σε ανήλικα, ότι μπορεί να πάει σπίτι του, να πιει καφέ, να δει τους φίλους του. Δηλαδή να έχει τα ίδια δικαιώματα με κάποιον που δεν έχει βιάσει, δεν έχει κακοποιήσει, δεν έχει ενοχλήσει.

Εδώ πέρα μιλάμε για ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί. Το δόκιμο δεν είναι να κλαίνε παιδιά βιασμένα, παιδιά ταλαιπωρημένα, παιδιά που δεν θα ξαναγυρίσουν στην παιδικότητά τους, παιδιά που έχουν καταστρέψει τις ζωές τους για πάντα, να φοβούνται. Δηλαδή τον γνωστό βιαστή τον αφήνουν έξω; Να μαζέψουμε μόνο τον άγνωστο; Οι μάρτυρες ήταν πολλοί και είπαν πως είναι ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο. Ποιος από αυτούς που ψήφισαν να βγει έξω θα πάρει την ευθύνη για τις επόμενες ψυχές; Και δεν είναι προσωπικό με τον Δημήτρη Λιγνάδη, είναι με οποιονδήποτε άνθρωπο κακοποιεί παιδιά και ενήλικες».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα