Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜαγιορκίνης: Εξετάζεται τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό σε έξαρση της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Εξετάζεται τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό σε έξαρση της πανδημίας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας άφησε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.

Όπως σημείωσε, «το θέμα με την τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό ακόμα το εξετάζουμε».

Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι τα μέχρι στιγμής δεδομέναι δείχνουν ότι ίσως πέφτει κατά ένα μικρό ποσοστό η προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια ως προς την πιθανότητα νόσησης, ωστόσο το πιο σημαντικό κομμάτι που αφορά στην προστασία από θάνατο και εισαγωγή στο νοσοκομείο, η αποτελεσματικότητα φαίνεται να διατηρείται.

«Τα εμβόλια δεν προσφέρουν αποστειρωτική ανοσία. Οπότε είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο να κατανοήσουμε κατά πόσο η τρίτη δόση θα είναι χρήσιμη στον γενικό πληθυσμό στη φάση της πανδημίας που είμαστε τώρα ή όχι. Ίσως να είναι πιο χρήσιμο σε μια έξαρση της πανδημίας να δώσουμε ενισχυτικές δόσεις. Δηλαδή γίνεται και αυτή η συζήτηση, με σκοπό να ρίξουμε το Rt. Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα συγκλίνουν ότι είναι χρήσιμο στους ανθρώπους, οι οποίοι μάλλον δεν έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα από το αρχικό σχήμα και αυτοί είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι και οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Η συζήτηση συνεχίζεται, δεν έχει κλείσει. Τα εμβόλια εγκρίθηκαν πρόσφατα και θα βλέπουμε σε βάθος χρόνου την ανοσία που παρέχουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επίκουρος καθηγητής.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα