Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜίκης Θεοδωράκης: Νέα εμπλοκή για το ποιο γραφείο τελετών θα αναλάβει την...

Μίκης Θεοδωράκης: Νέα εμπλοκή για το ποιο γραφείο τελετών θα αναλάβει την ταφή

Στις 8 το πρωί αύριο θα βγει η απόφαση για τις λεπτομέρειες της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη.

Μέχρι τότε οι εκτελεστές της τελευταίας του επιθυμίας έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν στην επιλογή γραφείου τελετών σύμφωνα με νέα προσωρινή διαταγή και όπως δηλώνουν το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει κανονικά.

Η χήρα και τα δυο παιδιά του εκλιπόντος μέσω των συνηγόρων τους συμφώνησαν ενώπιον του δικαστηρίου να γίνει η ταφή στο Γαλατά Χανίων, όμως η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη προέβαλε το αίτημα η όλη τελετή να διοργανωθεί και να εκτελεστεί από συγκεκριμένο γραφείο τελετών.

Στο δικαστήριο παρενέβη το συγκεκριμένο γραφείο τελετών το οποίο εκπροσωπεί ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

«Μίλησα με Μαργαρίτα Θεοδωράκη έχει εξουσιοδοτήσει τη εταιρεία και κατά 80% έχει προχωρήσει τη διαδικασία. Θα δείτε και ποιες άλλες ενέργειες έχει κάνει η εταιρεία. Το φέρετρο έχει παραγγελθεί και κατασκευαστεί προ εξαμήνου», είπε στο δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του σωματείου φίλων Μ.Θεοδωράκη δήλωσε ότι «για να εκτελεστεί η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, παραιτείται ως προς την επιλογή γραφείου τελετών με τη δήλωση ότι διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου σύμφωνα με τη ρητή δέσμευσή του εκλιπόντος», ανάφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «μιλάμε για μια κορυφαία προσωπικότητα γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι απλά ένας νεκρός».

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα