Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜέσω ειδικής πλατφόρμας η επιδότηση στα καύσιμα – Πως θα λειτουργεί

Μέσω ειδικής πλατφόρμας η επιδότηση στα καύσιμα – Πως θα λειτουργεί

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα γίνεται η στήριξη πολιτών με επιδότηση για την προμήθεια καυσίμων κίνησης, όπως διευκρίνισε -μιλώντας στον ΑΝΤ1- ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Όπως σημείωσε, γίνονται οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα καταχωρούνται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης. Οι σχετικές ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς αναμένονται το πιθανότερο το πρωί της Πέμπτης.

Εν τω μεταξύ, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος των Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, είπε πως η επιδότηση «πρέπει να είναι οριζόντια και όλοι οι πολίτες να τη λαμβάνουν με την μορφή ενός voucher. Είναι λάθος η άποψη ότι άνθρωποι που έχουν ένα εισόδημα πχ. 1000 ευρώ τον μήνα δεν πλήττονται και μπορούν να βάζουν βενζίνη άμεσα».

«Εμείς από το 2013 είμαστε έτοιμοι με το σύστημα εισροών – εκροών. Κάθε απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής έχει έναν μοναδικό αριθμό. Ο καταναλωτής θα μπορεί να ανεβάσει αυτόν τον αριθμό στην πλατφόρμα και να γίνει η διασταύρωση και να του επιστραφούν χρήματα μέσω κάποιας εκκαθάρισης», προσέθεσε, σχετικά με το πώς μπορεί να γίνεται η σχετική διαδικασία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα