Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜάριος Θεμιστοκλέους – Κορωνοϊός: Στόχος να γίνει μια «βαριά γρίπη»

Μάριος Θεμιστοκλέους – Κορωνοϊός: Στόχος να γίνει μια «βαριά γρίπη»

«Απώτερος στόχος μας είναι να εξελιχθεί ο κορωνοϊός ως μια “βαριά γρίπη” που δε θα επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνική μας ζωή» ανέφερε ο γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Συντονιστής του Εμβολιαστικού Σχεδίου «Ελευθερία», Μάριος Θεμιστοκλέους, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, εκτός από την πορεία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό, αναφέρθηκε και στον επόμενο στόχο που είναι ένα νέο ψηφιοποιημένο σύστημα Υγείας με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας: «Η ψηφιοποίηση, αποτελεί βασικό βραχίονα των νέων αλλαγών» και «η Επιχείρηση “Ελευθερία” μας δείχνει το δρόμο για την επόμενη ημέρα».

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως στην Ελλάδα «Περισσότεροι από 6.440.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, το 61% δηλαδή του γενικού πληθυσμού και το 70% του ενήλικου πληθυσμού» και συμπλήρωσε πως στόχος είναι να γίνει ο ιός μια «βαριά γρίπη». Ωστόσο, σημείωσε πως «δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με επιστημονικά δεδομένα, εάν δηλαδή πρέπει να φτάσουμε το 70%, το 75% ή το 80% εμβολιασμών, και μάλιστα φάνηκε ότι μπορεί να αλλάζει στην πορεία. Για παράδειγμα, λόγω της μετάλλαξης δέλτα οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρέπει να αυξηθούν τα ποσοστά. Σύμφωνα με αυτά ο στόχος παραμένει να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι γίνεται και ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες που είναι πιο ευπαθείς και ευάλωτοι στον ιό».

Υπογράμμισε πως «Μέχρι στιγμής στους άνω των 50 ετών έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 80%, δηλαδή 8 στους 10 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα