Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΛ. Μενδώνη για Δ. Λιγνάδη: Καθένας υπερασπίζεται τον εαυτό του όπως κρίνει

Λ. Μενδώνη για Δ. Λιγνάδη: Καθένας υπερασπίζεται τον εαυτό του όπως κρίνει

Για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου μίλησε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Ο καθένας έχει την ελευθερία να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όπως εκείνος κρίνει, είτε αφορά σε φήμες, είτε σε καταγγελίες», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης χθες, αργά το απόγευμα, μου έστειλε την παραίτησή του η οποία κι έγινε δεκτή. Ο ίδιος, μέσα στην επιστολή παραίτησης αναφέρει και τους λόγους. Ξέρετε, μέσα σ’ αυτό το τοξικό κλίμα, ο καθένας έχει αντοχές και αυτό δε μπορούμε να τις παραγνωρίζουμε. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις αντοχές του, πόσο μπορεί να δεχθεί και να ανεχθεί οποιεσδήποτε φήμες», είπε η κ. Μενδώνη μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα Fm».

«Πρέπει να πω, ότι μέχρι σήμερα που μιλάμε, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, κάποια καταγγελία επώνυμη δεν υπάρχει. Από την άλλη πλευρά, ο καθένας έχει την ελευθερία να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όπως εκείνος κρίνει, είτε αφορά σε φήμες, είτε αφορά σε καταγγελίες. Επαναλαμβάνω ότι για το συγκεκριμένο πρόσωπο, καταγγελίες μέχρι σήμερα που μιλάμε, επώνυμες δεν έχουν υπάρξει».

«Το ελληνικό #metoo έρχεται με καθυστέρηση κάποιων χρόνων. Είναι υγιές που συμβαίνει αυτό, κάποτε το απόστημα πρέπει να σπάσει» δήλωσε η υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι οι αποκαλύψεις από τη Σοφία Μπεκατώρου άνοιξαν τον δρόμο για να μιλήσουν άντρες και γυναίκες που έχουν βιαστεί και κακοποιηθεί.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα