Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΛινού για lockdown: Λάθος απόφαση να περιορίσουμε τον κόσμο μέσα

Λινού για lockdown: Λάθος απόφαση να περιορίσουμε τον κόσμο μέσα

H καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» χαρακτήρισε εξαιρετικό το γεγονός ότι, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν από αύριο.

Μάλιστα, τόνισε ότι θα πρέπει να θυμόμαστε τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, τη μάσκα, τις αποστάσεις και την υγιεινή των χεριών.

«Θεωρήσαμε ότι περιορίζοντας τον κόσμο στους κλειστούς χώρους θα είχαμε μικρότερη διασπορά, αντί για τη διασπορά στους εξωτερικούς», σχολίασε για τα μέτρα που είχαν ληφθεί πριν και παραδέχθηκε ότι επρόκειτο για «λάθος απόφαση».

Αιτιολογώντας, ωστόσο είπε πως αυτοί που έλαβαν τις αποφάσεις, «δεν είχαν επαρκή πληροφορία» «Δεν είχαν λάβει υπόψη την προστατευτική δράση του ανοιχτού χώρου. Ο Αμερικάνος Φάουτσι είχε πει εδώ καιρό αξιοποιείστε τον υπαίθριο χώρο».

Τέλος, ερωτηθείσα για το εμβόλιο της AstraZeneca, συνέστησε «ψυχραιμία και υπομονή για να καταλάβουμε τι συμβαίνει», χαρακτηρίζοντας «δύσκολη εξίσωση» αυτό που συμβαίνει, λόγω του ότι, «ο κίνδυνος από το εμβόλιο παραμένει μικρότερος από αυτόν της νόσου». Η ίδια, πάντως, είπε ότι θα το έκανε το εμβόλιο της AstreZeneca.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα