Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΛαζανάς για νεκρούς από κορωνοϊό: «Είναι σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο κάθε...

Λαζανάς για νεκρούς από κορωνοϊό: «Είναι σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο κάθε μέρα»

Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς.

Αναφερόμενος στον υψηλό αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού, που καταγράφονται καθημερινά, ο ίδιος δήλωσε: «Είμαστε σε πολύ πολύ δύσκολη κατάσταση. Κάθε μέρα είναι σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο στην Ελλάδα και όλοι οι επιβάτες να σκοτώνονται. Είναι τραγικό να ξυπνάμε κάθε πρωί με αυτά τα νούμερα. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί πολύ ψυχολογικά, καταλαβαίνω ότι οικονομικά υποφέρει, αλλά υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Πώς μπορεί να γίνει ο συγκερασμός όλων αυτών ώστε να ανοίξει και το λιανεμπόριο και να μην αυξηθεί η μετάδοση. Φοβάμαι ότι η εξίσωση είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Στην συνέχεια των λεγομένων του ανέφερε πως υπάρχει ο φόβος, πως αν ανοίξει η αγορά έπειτα από τόσο καιρόπου ο κόσμος είναι κλεισμένος μέσα στα σπίτια το, ότι θα θέλει να αισθανθεί καλύτερα «θα ξεχυθεί, δεν θα τηρηθούν τα μέτρα, και τον Ιανουάριο θα φουντώσουν τα νοσοκομεία πάλι».

Από την πλευρά του ο κ. Λαζανάς συντάσσεται με αυτούς, οι οποίοι πιστεύουν πως τα μέτρα που ελήφθησαν δεν ήταν αυστηρά, με συνέπεια να είναι αναποτελεσματικά, εξέλιξη που έχει σαν συνέπεια το να μην μειώνονται οι διασωληνώσεις, αλλά και οι θάνατοι. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία μπορεί να γίνει χειρότερη, καθώς δεν έχει μειωθεί ο αριθμός των νοσηλευομένων, αλλά και των διασωληνωμένων.

Σ΄ότι έχει να κάνει με την τήρηση των μέτρων ο λοιμωξιολόγος ανέφερε πως στη Θεσσαλονίκη, παρότι το lockdown είναι πιο μεγάλο χρονικά σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις, τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει με επίσημη απάντηση να μην υπάρχει: «Πιστεύω ότι τα μέτρα τηρούνται εν μέρει, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Δηλαδή τα δικαστήρια λειτουργούν σαν να μην τρέχει τίποτα, οι εφορίες λειτουργούν επίσης κανονικά. Έπρεπε να είχαμε πάει σε πιο αυστηρό lockdown» τόνισε ο ίδιος.

Σε ερώτηση που του έγινε για τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει ο κορωνοϊός στους ασθενείς ανέφερε ότι έχει διαπιστωθεί ένα ποσοστό ασθενών, το οποίο δεν είναι μεγάλο που μετά την πάροδο της οξείας φάσης έχει αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ένα άλλο μικρότερο έχει προβλήματα στην καρδιά.«Οι βλάβες αυτές μπορεί να κρατήσουν και 6 μήνες και κάποιοι μπορεί να έχουν και μόνιμες βλάβες» είπε ολοκληρώνοντας τα λεγόμενα του.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα