Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΛήστεψαν και απήγαγαν αλλοδαπούς βοσκούς

Λήστεψαν και απήγαγαν αλλοδαπούς βοσκούς

Οι δράστες εισέβαλαν στον στάβλο όπου δούλευαν και διέμεναν οι δυο αλλοδαποί, τους ξυλοκόπησαν και άρπαξαν με τη χρήση βίας δυο κινητά και 250 ευρώ που είχαν πάνω τους

Σαν μαφιόζοι έδρασαν τρεις νεαροί Έλληνες, που δεν αρκέστηκαν να αρπάξουν με την απειλή όπλων τα πενιχρά μεροκάματα δυο αλλοδαπών που εργάζονταν ως βοσκοί σε έναν στάβλο σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, αλλά τους χτύπησαν άγρια και στη συνέχεια τους απήγαγαν και τους εγκατέλειψαν σε ερημικό σημείο!

 

Οι δράστες, ένας 27χρονος, ένας 28χρονος και ένας άγνωστος ακόμη συνεργός τους, εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους στον στάβλο όπου δούλευαν και διέμεναν οι δυο μη νόμιμοι αλλοδαποί ηλικίας 27 και 31 χρόνων, τους ξυλοκόπησαν και άρπαξαν με τη χρήση βίας δυο κινητά και 250 ευρώ που είχαν πάνω τους. Στη συνέχεια, τους ανάγκασαν να επιβιβαστούν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και τους μετέφεραν σε μια περιοχή της Πέλλας, όπου τους εγκατέλειψαν.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Εορδαίας, που πέρασαν χειροπέδες στους δύο από τους δράστες, σε βάρος των οποίων σχημάτισαν δικογραφία για ληστεία και αρπαγή κατά συναυτουργία και τους οδήγησαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης. Επιπλέον, σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς στο σπίτι του σε άλλη περιοχή της Πτολεμαΐδας κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, όπως και το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφεραν τους αλλοδαπούς που βρέθηκε απ’ έξω.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αναζητείται ο άγνωστος τρίτος της ομάδας των δραστών, ενώ συνελήφθησαν ο 62χρονος ιδιοκτήτης του στάβλου και η 31χρονη κόρη του, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη απασχόληση των δυο αλλοδαπών θυμάτων, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα και κινήθηκε η διαδικασία για την διοικητική τους απέλαση.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα