Συναγερμό έχουν σημάνει γιατροί και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου στη Λάρισα για την κατάσταση που επικρατεί λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.
Ο νοσηλευτής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Κώστας Νιανιόπουλος μίλησε στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» περιγράφοντας την καθημερινότητα που ζουν.
«Η ΜΕΘ Covid του Πανεπιστημιακού τον τελευταίο 1,5 μήνα είναι μονίμως στο 100%. Τώρα αν αδειάζει ένα κρεβάτι αν θα γεμίσει σε μισή ώρα, σε μια ώρα ή σε τρεις ώρες δεν έχει σημασία, αλλά μονίμως δεν έχουμε κρεβάτια».
Ακόμα ανέφερε ότι «εγώ είμαι 21 χρόνια στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού, είμαι από την αρχή της ΜΕΘ Covid εδώ και δύο χρόνια σχεδόν. Το χαρακτηριστικότερο όλων, αυτό που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ κι ελπίζω να μην το ξαναδούμε είναι ότι ξεκληρίζονται οικογένειες, ο ένας δίπλα από τον άλλον. Είχες τροχαία μαζικά και πάλι δεν υπήρχε αυτό το πράγμα. Είναι απογοητευτικό ο κόσμος πεθαίνει ο ένας δίπλα από τον άλλο, ανδρόγυνα, γονείς με παιδιά… πραγματικά πιάνεται η ψυχή σου. Δεν μπορείς να το περιγράψεις, δεν περιγράφεται».
Συνέντευξη Τύπου των γιατρών
Με ιδιαίτερα μελανά χρώματα «σκιαγράφησαν» στη σημερινή συνέντευξη Τύπου την κατάσταση, που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας τα μέλη της ΕΙΝΚΥΛ, σύμφωνα με το larissanet. Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ κ. Νίκος Νταφούλης στην τοποθέτησή του έδωσε στοιχεία της κατάστασης που επικρατεί, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας:
“Tέταρτο κύμα, 4η ήττα με ευθύνη της κυβέρνησης, που έχει την δικιά της ατομική ευθύνη των χιλιάδων νεκρών. Πολεμάμε χωρίς όπλα με σχέδιο την στήριξη του ιδιωτικού τομέα” τόνισε.Ο διευθυντής των Τ.Ε.Π. κ. Δημήτρης Μπαμπαλής ανέφερε:
«Δεν μπορεί το νοσοκομείο μας με τις δυνάμεις που έχει σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές να γίνει πάλι ο κύριος άξονας του πανδημικού κύματος που είναι χειρότερο από τα τα προηγούμενη γιατί τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα και δεν υπάσχει προβλέψει για να γίνουν λιγότερα.
Έχουμε ένα σφοδρό κύμα πανδημίας με την κοινωνία ανοιχτή και την υπόλοιπη νοσηρότητα ανοιχτή. Η κίνηση των επειγόντων περιστατικών έχει επιστρέψει στα επίπεδα πρώτης πανδημίας και η επιβάρυνση είναι όλο και πιο βαριά περιστατικά covid.
Δεν έχουμε καμία διάθεση να περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις που θα βαθαίνουν το Νοσοκομείο μας στην πανδημία και να αφήνει όλα τα αλλά περιστατικά, αλλά είμαστε διατεθειμένοι αυτή τη φορά να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε να γίνει νοσοκομείο covid. Για να γνωρίζετε είμαστε στις περισσότερες εφημερίες οριακά στο 100% πληρότητα και υποχρεωνόμαστε στον ίδιο ακριβώς όροφο να φιλοξενούμε και covid και μη περιστατικά.
Βέβαια στην επίσκεψη του υπουργού ειπώθηκε το ακριβώς αντίθετο, αλλά εμείς βλέπουμε το τσουνάμι να έρχεται χωρίς κανένα σχέδιο. Όσοι δουλεύουμε στα επείγοντα τρομάζουμε με την ιδέα ότι δεν θα έχουμε που να πάμε τους ασθενείς».