Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΛάρισα: Ρίγη συγκίνησης στην μετονομασία οδού στην μνήμη του θύματος στο σιδηροδρομικό...

Λάρισα: Ρίγη συγκίνησης στην μετονομασία οδού στην μνήμη του θύματος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, Κλαούντιας Λάτα

Το δράμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αν και η θλίψη δεν σίγασε ποτέ, αναβίωσε στην Λάρισα σήμερα το πρωί με αφορμή την ονοματοδοσία οδού στην μνήμη της αδικοχαμένης φοιτήτριας Ιατρικής, Κλαούντιας Λάτα από τον δήμο Λαρισαίων.

Συγκεκριμένα η τελετή έλαβε χώρα στις 11:00 στην συνοικία της Νέας Σμύρνης στην συμβολή των οδών Σωκράτους και Σόλωνα (η οποία είναι και η οδός που θα μετονομαστεί σε Αλεξάνδρας Λάτα).

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν η μητέρα της Λάτα που δίνει έναν ανυποχώρητο αγώνα μαζί με τους γονείς των υπολοίπων θυμάτων για δικαίωση, μίλησε για την οδό όπου θα συναντάει καθημερινά το «αγγελούδι» της και θα συζητά μαζί του, όπως έκανε κάθε φορά πριν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φλεβάρη 2023 κοπεί το νήμα της ζωής της μαζί με 56 άλλους κυρίως νέους επιβάτες στο φοβερό δυστύχημα.

Η πρόταση για τη μετονομασία της οδού αποφασίσθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 3ης Κοινότητας τον περασμένο Μάιο και η αρμόδια Επιτροπή ενέκρινε τη μετονομασία της οδού Σόλωνα σε οδό «Αλεξάνδρας Λάτα». Στο σημείο της οδού που μετονομάστηκε σε Αλεξάνδρας Λάτα τελέστηκε και επιμνημόσυνη δέηση.

Πηγή:thessaliatv.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα