Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΛάρισα: Δικαίωση πολίτη για πτώση σε λακκούβα κατά του δήμου

Λάρισα: Δικαίωση πολίτη για πτώση σε λακκούβα κατά του δήμου

Πολίτης δικαιώθηκε στην Λάρισα έπειτα από αγωγή κατά του δήμου καθώς έπεσε με την μηχανή του σε σημείο στο οποίο είχε βυθιστεί το οδόστρωμα.

Συγκεκριμένα ο εν λόγω πολίτης θεώρησε ότι η πτώση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, με το ατύχημα να οφείλεται παράνομες πράξεις των οργάνων του Δήμου, διεκδικώντας  δικαστικά από τον δήμο Λαρισαίων να καταβάλλει το ποσό των 214.820,00 ευρώ ως αποζημίωση για την αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας και ηθικής του βλάβης που υπέστη σε συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.

Η συζήτηση της αγωγής έγινε στο Γ’ Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας τον περασμένο Νοέμβριο του 2022 με το δικαστήριο να δέχεται την αγωγή του ενάγοντος και να υποχρεώνει τον δήμο Λαρισαίων να του καταβάλλει το συνολικό ποσό των13.400 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την ημερομηνία επίδοσης της αγωγής 7/6/2022 μέχρι την πλήρη εξόφληση του. Προ ημερών η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Λαρισαίων αποφάσισε ομόφωνα να εφεσιβάλλει ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Λάρισας κατά του πολίτη και της απόφασης. Πλέον πολίτης και δήμος αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους στον δεύτερο βαθμό της δικαιοσύνης.

Πηγή:larissanet.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα